Η λίστα με τους celebrities, που αποτελούν τους μεγαλύτερους «κινδύνους» όσον αφορά τη διάδοση ιών σε pc, κινητά και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές έδωσε στη δημοσιότητα το cybersecurity brand, McAfee.

Πρώτη στη λίστα «φιγουράρει» η ηθοποιός Alexis Bledel που πρωταγωνίστησε στο “Gilmore Girls”.

Στη λίστα με τους «πιο επικίνδυνους» για μετάδοση κακόβουλου λογισμικού celebrities για το 2019 ακολουθεί ο παρουσιαστής talk show James Corden, και τρίτη είναι η πρωταγωνίστρια του “Game of Thrones” Sophie Turner.

Τη λίστα συμπληρώνουν οι: Anna Kendrick, Lupita Nyong’o, Jimmy Fallon, Jackie Chan, Lil Wayne και Nicki Minaj, Tessa Thompson.

Η έρευνα έχει ως στόχο να αναδείξει τον κίνδυνο του «κλικαρίσματος» σε ύποπτα links. Hackers συχνά «εισβάλουν» μέσω κακόβουλων λογισμικών και links χρησιμοποιώντας διάσημα ονόματα και προσωπικότητες, αναμένοντας από fans να αναζητήσουν βίντεο ή άλλες πληροφορίες για τα πρόσωπα που θαυμάζουν.

Η McAfee παροτρύνει τους χρήστες του Διαδικτύου να εξετάσουν τους κινδύνους που σχετίζονται με την αναζήτηση «πειρατικού περιεχομένου» και να εφαρμόζουν πάντα ενημερώσεις σε κώδικες ασφαλείας.

Πηγή: Associated Press

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here