Το future του S&P 500 γύρισε την περασμένη Πέμπτη και συνέχισε καθοδικά στη συνεδρία της Παρασκευής, η οποία στις ΗΠΑ δεν ήταν «εορταστική» όπως στην Ευρώπη.

Το συνημμένο ημερήσιο γράφημα απεικονίζει με ακρίβεια τα επίπεδα που πρέπει να παρακολουθήσουμε και βλέπουμε πώς γύρισε προς τα κάτω, μόλις υπερέβη ελαφρώς το 61,8% (βάσει Fibonacci) της σωρευτικής πτώσης που ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου.

Την Πέμπτη αναφέραμε: “Προς τα επάνω θα οριοθετήσουμε το ψυχολογικό επίπεδο των 3.000 μονάδων, ενώ προς τα κάτω, έχουμε το πεδίο των 2.880 μονάδων και στη συνέχεια των 2.717 μονάδων, που αποτελούν σημαντική μεσοπρόθεσμη υποστήριξη. Συνεχίζει ανοδικά, αλλά φθάνει σε επικίνδυνες περιοχές».

 Έφθασε λοιπόν στο ανώτατο όριο των 2.959 και 2.965 μονάδων, το οποίο αποτελεί πλέον το σημείο αναφοράς για βραχυπρόθεσμη αντίσταση και στη συνέχεια έπεσε προς τα κάτω για να χάσει πλέον και τις 2.880 μονάδες. Στις 2.717 μονάδες βρίσκεται τώρα το σημαντικό επίπεδο υποστήριξης. Φαίνεται ότι η ζώνη ανάμεσα στις 2.900 έως 3.000 μονάδες «βγάζει χρήμα» και η απώλεια των 2.880 μονάδων την περασμένη Πέμπτη, έδωσε το σινιάλο για πωλήσεις.

Του Ιωάννη Κανταρτζή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here