Μπορεί η Folli Follie να επιβιώσει χωρίς…Κουτσολιούτσους;
Έγγραφη δέσμευση για αποχώρηση του παρέδωσε στους ομολογιούχους ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie , σύμφωνα με πληροφορίες.
Παραχωρεί κάποιες αρμοδιότητες στον αναπληρωτή CEO για το ενδιάμεσο διάστημα, προσπαθώντας να «σωθεί» από την μήνιν των ομολογιούχων και την ενεργοποίηση των αυστηρότατων ρητρών για την περίπτωση που «σκάσουν» τα δύο μεγάλα ομολογιακά.
   Παρότι ακόμη δεν έχει γίνει καμία κρούση στους ξένους οίκους που είχαν αναλάβει την ευθύνη της κύριας αναδοχής της έκδοσης αυτών των δύο ομολόγων, προφανώς έχοντας και την κάθε ευθύνη έναντι όσων στη συνέχεια απέκτησαν τους τίτλους για τους οποίους εκείνοι έδιναν εγγυήσεις το πιθανότερο είναι πως ίσως και μέχρι τις εορτές να έχουμε κλητεύσεις για εξηγήσεις.
    Τουλάχιστον αυτό μου υποστηρίζει καλά ενημερωμένος insider της υπόθεσης. Ο ίδιος, ο οποίος πρόσφατα μου είχε…ψιθυρίσει την πληροφορία πως η εταιρεία θα υποβάλει και νέο αίτημα για προστασία (όπως σας είχα αποκαλύψει ), όπερ και εγένετο.

Όσον αφορά τις δικαστικές εξελίξεις, δύο… γενναίοι και ιδιαίτερα επιβαρυμένοι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών έχουν αναλάβει να μεταφράσουν στην ελληνική γλώσσα τις δεκάδες χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας που σχηματίσθηκε και περιλαμβάνει όχι μόνον τις εκθέσεις της Alvarez & Marsal, αλλά και της Εcovis VNT Auditing SA, της Rothschild, της UBS, της Ernst & Young, της Deloitte και όλων των ενδιαφερόμενων μερών, Κινέζων, Λουξεμβουργιανών, Βρετανών και Γερμανών.

Η διαδικασία αυτή είναι απελπιστικά αργή και μέχρι να σχηματισθεί η δικογραφία και να προχωρήσουν οι ποινικές διώξεις θα περάσουν πολλοί μήνες…

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here