Θεαματική η χθεσινή- πρώτη- αντίδραση της αγοράς, με τον τζίρο των 362 εκατ. να παραπέμπει σε συνεδριάσεις ειδικών συνθηκών- συνήθως rebalancing, αναδιάρθρωσης δεικτών MSCI– παράλληλα να ενισχύει την εκτίμηση των επαγγελματιών πως ούτε οι πιο αισιόδοξοι δεν ανέμεναν αυτής της έκτασης/έντασης εξελίξεις.
 Σε Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank, ΔΕΗ και Eurobank το top5 των ξένων αγοραστών, με το “άλμα” +6,09% για τον Γενικό Δείκτη σε υψηλά 9ετίας- στις 1.201,32 μονάδες και το +12,47% για τον Τραπεζικό Δείκτη σε υψηλά-σχεδόν- 8ετίας στις 991,41 μονάδες να ανεβάζουν την συνολική αποτίμηση των εισηγμένων κατά 5,5 δισ.€  στα 83,3 δισ. ευρώ.
Παρ’ όλα αυτά σύμφωνα με εκτιμήσεις χρηματιστών η τρέχουσα αποτίμηση (κυρίως) των τραπεζών αλλά και πολλών blue chips είναι-ακόμη- κάτω από τα standards των funds που επενδύουν σε χρηματιστήρια χωρών/οικονομιών της “επενδυτικής βαθμίδας“.
Χρειάζονται μεγέθη, τουλάχιστον 4 δισ.€ (σε όρους χρηματιστηριακής αξίας) προκειμένου να επενδύσει ένα fund, και αυτή την στιγμή στο ΧΑ μόλις 6 εισηγμένες πληρούν το συγκεκριμένο κριτήριο (Coca Cola, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Eurobank, Εθνική και Mytilineos).
Πάντως αυξήθηκε στις 18 , ο αριθμός των εταιρειών με αποτίμηση μεγαλύτερη του 1 δισ.€, καθώς η Lamda Development μετά το +6,88% στα 5,90 ευρώ αποτιμάται στα 1,042 δισ €