Την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, Δημήτρη Τζώρτζη, ζήτησε ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Σταθάκης.

Ο Δημήτρης Τζώρτζης είχε προσφύγει κατά της απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΠΑ, κίνηση που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Ενέργειας.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για «απαράδεκτες πρακτικές της διοίκησης της ΔΕΠΑ». Της καταλογίζει ότι «μέσω κατάθεσης αγωγών από δύο εργολαβικές της εταιρείες κατά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας (ΠΟΕ) και των σωματείων της που μετέχουν στην απεργία της Ομοσπονδίας, επιχειρεί να ποινικοποιήσει τον αγώνα των εργολαβικών εργαζομένων».

«Οι εργαζόμενοι δίνουν ένα δίκαιο και έντιμο αγώνα, ζητώντας το αυτονόητο, τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους με συμβάσεις αορίστου χρόνου με τις θυγατρικές του ομίλου ΔΕΠΑ, με ταυτόχρονη αναγνώριση της πραγματικής υπηρεσίας τους» σημειώνει η ΓΣΕΕ και προσθέτει ότι στηρίζει τον αγώνα της ΠΟΕ και των σωματείων της που «τώρα σύρονται στα δικαστήρια και, με την ανοχή της κυβέρνησης, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιες πρακτικές όχι μόνον δεν θα κάμψουν τον αγώνα των εργαζομένων, αλλά, αντιθέτως, θα τον ενδυναμώσουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here