Για την πορεία της οικονομίας εν μέσω της πανδημίας και τη λήψη αναγκαίων μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, συζήτησαν αναλυτικά μέλη της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του Ε.Ε.Α. την Τρίτη 1/9/2020 και μέλη της Διοίκησης αντάλλαξαν απόψεις με τον Τομεάρχη Οικονομίας της Κ.Ο. του κόμματος, κ. Νίκο Παππά, τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας, κ. Γιώργο Τσίπρα και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Δημήτρη Χατζησωκράτη.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε αναλυτικά στις μέχρι σήμερα συνέπειες της πανδημίας στον τομέα της επιχειρηματικότητας, ανέδειξε το μείζον πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες και προχώρησε σε εκτίμηση για τη δραματική συρρίκνωση της αγοράς αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την κοινωνική ειρήνη σε περίπτωση που δεν υπάρξουν κινήσεις που θα βελτιώσουν το οικονομικό κλίμα.

Για τα προβλήματα που προκαλεί στην επιχειρηματικότητα ο κορονοϊός και για την ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων στήριξης, τοποθετήθηκαν και άλλα μέλη της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. ενώ αναφέρθηκαν και στη μεγάλη πτώση του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων ακόμα και κατά την εκπτωτική περίοδο.

Η Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ζήτησε από την αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη στήριξη στις θέσεις του Ε.Ε.Α. για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προστασία επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-Πολιτική Συμμαχία υπογράμμισαν την απόφαση του κόμματος να στηρίξει τους μικρομεσαίους, έκαναν λόγο για τεράστιο δημοσιονομικό κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή και τόνισαν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει φροντίσει νωρίτερα για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. «Να ανακτηθεί η επιχειρηματική εμπιστοσύνη», ανέφερε ο Τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του κόμματος, κ. Νίκος Παππάς, ο οποίος σημείωσε ότι οι τράπεζες δεν επιτελούν το ρόλο τους και έκανε λόγο για ανάγκη μεγαλύτερης δημόσιας παρέμβασης που να απλώνεται στο χρόνο. Συγκεκριμένα ανάφερε ότι πρέπει να υπάρξει προστασία της οικονομίας για τουλάχιστον 15 με 18 μήνες, με τους κ.κ Τσίπρα και Χατζησωκράτη να σημειώνουν ότι η εξέλιξη της κατάστασης αποδεικνύει ότι η μέθοδος της κυβέρνησης δεν απέδωσε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Ε.Ε.Α. ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, οι Αντιπρόεδροι κ. Νίκος Γρέντζελος και κ. Νίκος Κογιουμτσής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Παντελής και το μέλος της Δ.Ε. του Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here