Η Seanergy Maritime, η εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή συμφερόντων Στ. Τσαντάνη, εξασφάλισε νέες συμφωνίες χρηματοδότησης ύψους 59 εκατομμυρίων δολαρίων που θα διοχετευθούν για δύο από τις πιο πρόσφατες εξαγορές πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου.

Ο Έλληνας ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εξασφάλισε μια νέα πιστωτική διευκόλυνση ύψους 38 εκατομμυρίων δολαρίων από ευρωπαϊκή τράπεζα, η οποία συνδέεται με την Βιωσιμότητα και αφορά το Honorship που ναυπηγήθηκε το 2010, το οποίο απέκτησε τον Ιούνιο. Η συμφωνία συνεπάγεται αύξηση και αναχρηματοδότηση του ήδη υπάρχοντος δανείου που εξασφαλίστηκε για το Worldship που κατασκευάστηκε το 2012.

Το νέο δάνειο θα αποσβεστεί σε πενταετή περίοδο μέσω τριμηνιαίων δόσεων κατά μέσο όρο 1,08 εκατομμυρίων δολαρίων και τελικής πληρωμής 16,5 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη λήξη.

Επιπλέον, η εταιρεία υπό την ηγεσία του Σταμάτη Τσαντάνη συνήψε διευκόλυνση δανείου ύψους 21 εκατομμυρίων δολαρίων με μια ευρωπαϊκή τράπεζα και έναν από τους υφιστάμενους δανειστές της. Το τετραετές δάνειο φέρει επιτόκιο 2,95% και θα αποπληρωθεί μέσω 16 τριμηνιαίων δόσεων και τελικής πληρωμής 11 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη λήξη.

«Η δυνατότητα σύναψης δύο νέων διευκολύνσεων με τους υφιστάμενους πιστωτές της εταιρείας με ευνοϊκότερους όρους επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη τους στη Seanergy και τις προοπτικές της», δήλωσε ο Τσαντάνης. «Ο στόλος μας παραμένει κατά 100% ενεργός, με τη συντριπτική πλειονότητα ναυλώσεων συνδέονται index-linked charters και τα περισσότερα από αυτά συνοδεύονται από την επιλογή μετατροπής σε σταθερές τιμές», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here