Πόσο είναι οι μισθοί στην Ευρώπη; Πόσο αμείβεται ένας υπάλληλος γραφείου στην χώρα μας και πόσο ανά την Γηραιά Ήπειρο. Αυτά και άλλα ερωτήματα απαντώνται μέσω της Εurostat με αναλυτικούς πίνακες που θα δείτε παρακάτω.

Τα στοιχεία της Eurostat, με τιμές 2018, καταδεικνύουν ότι οι μάνατζερ είναι σαφώς οι πιο καλοπληρωμένοι επαγγελματίες στην Ευρώπη, με μεικτές ωριαίες αποδοχές 28,6 ευρώ.

Στον αντίποδα τα επαγγέλματα που απαιτούν στοιχειώδη εκπαίδευση είναι τα χειρότερα αμειβόμενα στο σύνολο των κρατών – μελών.

Στις χειρότερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, οι μοναδικές χώρες που βρίσκονται σε επίπεδα χαμηλότερα από την Ελλάδα είναι οι Πορτογαλία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Σλοβακία, Κροατία, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία.

Καλύτερα απ’ την Ελλάδα αμείβονται οι πιο χαμηλά αμειβόμενοι στις: Κύπρο, Ιταλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Σλοβενία, Φινλανδία, Ολλανδία, Αυστρία, Βέλγιο, Ισπανία, Μάλτα, Γαλλία, Ιρλανδία, Σουηδία, Δανία, Ισλανδία, Νορβηγία, Ελβετία.

Η Ελλάδα με λιγότερα από 10 ευρώ την εργατοώρα, κινείται σαφώς κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στους χαμηλόμισθους, καταλαμβάνοντας την 20η θέση στις 30 χώρες που μελετά η Eurostat.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here