Το παρασκήνιο που εξελίσσεται γύρω από το ζήτημα του Brexit εν όψει της διαδικασίας αποχώρησης του Ην. Βασιλείου από την ΕΕ δε φαίνεται να πτοεί την αγορά εργασίας στη Βρετανία.

Ακούγεται παράδοξο αλλά η μεγαλύτερη αύξηση των μισθών των εργαζομένων στην τελευταία δεκαετία σημειώθηκε στο τρίμηνο μέχρι τον Οκτώβριο, καθώς η ισχυρή αγορά εργασίας της χώρας δεν έδειξε κανένα σημάδι αποδυνάμωσης.

Οι μέσες εβδομαδιαίες απολαβές, συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων, αυξήθηκαν κατά 3,3% σε ετήσια βάση, που αποτελεί την μεγαλύτερη αύξηση από το τρίμηνο μέχρι τον Ιούλιο του 2008, υπερβαίνοντας και τις εκτιμήσεις για αύξηση κατά 3%.

Η Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία έχει δηλώσει ότι θα χρειαστεί να αυξήσει σταδιακά τα επιτόκια για να αντισταθμίσει τις πληθωριστικές πιέσεις από την αγορά εργασίας, έχει προβλέψει μικρότερη αύξηση των μισθών για το τέλος του 2018, από ό,τι υποδηλώνουν τα επίσημα στοιχεία σήμερα.

Επίσης, ο αριθμός των ανθρώπων χωρίς εργασίας αυξήθηκε κατά 20.000 στη διάρκεια της περιόδου, με την ανεργία να αυξάνεται οριακά στο 4,1% από το 4% στο προηγούμενο τρίμηνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here