Σε νέες επενδυτικές κινήσεις προχώρησε την τελευταία περίοδο ο ιδιοκτήτης του “κολοσσού” Inditex, μητρικής της Zara, Αμάνσιο Ορτέγκα. 

Ένας εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη εστίασε στην αγορά των logistics, επενδύοντας περισσότερα από 700 εκατ. δολάρια σε εξαγορές, μέσω της επενδυτικής του εταιρείας, Pontegadea.

Οι εξαγορές αφορούν κέντρα logistics στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα σε Τένεσι, Νότια Καρολίνα, Βιρτζίνια, Πενσυλβανία και Τέξας έναντι 722 εκατ. δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα κέντρα έχουν μακροπρόθεσμες συμφωνίες μίσθωσης με εταιρείες, όπως η Nestle, η Amazon και η FedEx.

Πριν από αυτές τις εξαγορές, ο Ορτέγκα είχε επενδύσει επιπλέον 183 εκατ. Δολάρια στον κλάδο των logistics. Η μετάβαση προς τα logistics λαμβάνει χώρα, ενόσω ο ισπανικός όμιλος επιχειρεί να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιό του, σε μια προσπάθεια μείωσης του ρίσκου.

Tην ίδια ώρα, η Inditex συνεχίζει την ανοδική της πορεία όσον αφορά τις πωλήσεις, με τα κέρδη  προ φόρων και τόκων α’ εξαμήνου να αυξάνονται στα 2,43 δισεκατομμύρια ευρώ το εξάμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο. Και όλα αυτά, παρά τις αυξήσεις που καταγράφηκαν στις τιμές των ρούχων εξαιτίας του πληθυρισμού.  Σύμφωνα με το Bloomberg, στοιχεία της UBS από χιλιάδες ιστότοπους σε 20 περιοχές δείχνουν ότι η μέση τιμή ενός ρούχου Zara αυξήθηκε κατά 12,2% τον Ιούλιο σε σύγκριση με πέρυσι.

Οι πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου έφτασαν τα 14,8 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 25% σε σχέση με ένα χρόνο. Οι μετοχές της Inditex υποχώρησαν περίπου 21% φέτος εν μέσω ευρύτερου sell off στον κλάδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here