Για 10η συνεχή χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr  και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργανώνουν το συνέδριο – θεσμός για τον εξαγωγικό τομέα, το Greek Exports Forum το οποίο και φέτος πραγματοποιείται μαζί με τα Greek Exports Awards 2021!

Η διοργάνωση των φετινών Greek Exports Forum & Awards προβάλλει τις ευκαιρίες που προκύπτουν για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις από το νέο Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Εξωστρέφειας, παρέχοντας χρηστικά εργαλεία και πληροφορίες προκειμένου να ενισχύσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα, σε μία περίοδο που κυριαρχεί ο προβληματισμός για τα αυξημένα μεταφορικά κόστη.

Παράλληλα, η διοργάνωση θα αναδείξει και θα επιβραβεύσει τις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στον εξαγωγικό τομέα, σε μία ακόμη χρονιά που κινήθηκε υπό την επήρεια των επιπτώσεων της πανδημίας.

Χαιρετισμό, μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος, λόγω φόρτου υποχρεώσεων για το Υπουργείο, έκανε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ευχαριστώντας τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία των GEFA21.

“Όσοι ασχολούνται με την ελληνική οικονομία, αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση ασχολήθηκε με έναν εξαιρετικό επαγγελματικό τρόπο, συστήνοντας την καλύτερη επιτροπή ειδικών οικονομολόγων, με επικεφαλής τον Νομπελίστα Χρ. Πισσαρίδη και συμμετοχή του ΙΟΒΕ. Τα συμπεράσματα της έκθεσης έγιναν κτήμα όλων των υπουργών και στηρίχθηκε σε αυτήν το εθνικό σχέδιο Ανασυγκρότησης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0. Βάλαμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία σε ένα πλάνο, αναπτυξιακό, για να ρυθμίσουμε το παραγωγικό μας μοντέλο, εκεί που έχουμε πλεονέκτημα” τόνισε ο υπουργός.

Κλείνοντας τόνισε ότι “η κρίση στην Ουκρανία θα φέρει προφανώς ανατάραξη, αλλά όλα τα σχέδια, όπως μπήκαν σε μία σειρά θα αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς και η Ελλάδα θα είναι μία διαφορετική και καλύτερη χώρα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ