Άστραψε και βρόντηξε…” ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφορικά με τον θόρυβο, που εδώ και μία εβδομάδα έχει προκληθεί για τα “κόκκινα” δάνεια και τον κίνδυνο το εγχώριο banking να χρειαστεί και τέταρτο γύρο κεφαλαιακής στήριξης.
Η φράση του “…να μιλάμε ΟΛΟΙ με σοβαρότητα για τις τράπεζες…” προφανώς και είχε πολλούς αποδέκτες και προς κάθε κατεύθυνση.

  •    “οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο για να τα μειώσουν και να προσπαθήσουν να δανείζουν στην πραγματική οικονομία και ΟΛΟΙ έχουν ευθύνη να συμβάλουν σε αυτό

συμπλήρωσε ο “τσάρος” της εθνικής οικονομίας μας.

Και έχει χίλια δίκια, ΟΛΟΙ, με την αγορά να δείχνει και προς την πλευρά του Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα άνοιξε το θέμα, επιχείρησε να καλύψει την ανησυχία που προκλήθηκε και το ξανά άνοιξε με τον δεύτερο γύρο δηλώσεων του.
Τα ερωτήματα πολλά για το τι κρύβεται πίσω από την δις παρέμβαση του (και) αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως (αλλά δεν είναι της παρούσης) ωστόσο η ουσία είναι σε κάποιες άλλες λεπτομέρειες. 
Γιατί από την αρχή η κυβέρνηση ήταν αντίθετη– για να μην πω ευθέως ανταγωνιστική- ως προς την πρόταση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Τραπέζης της Ελλάδος για να υποχρεωθεί να την πάρει υπό την σκέπη της όταν (κατά το κοινώς λεγόμενο) επεστράφη ως απαράδεκτο το αρχικό σχέδιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Και ακριβώς επειδή ήταν πρόχειρο ανατέθηκε- επί της ουσίας- στην J P Morgan το “βάρος” του συμβούλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here