Τα κριτήρια και τη διαδικασία για την παροχή του επιδόματος γέννησης παρουσίασε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας κατά τη διάρκεια του  υπουργικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο υπουργός, παρουσιάζοντας το σχέδιο νόμου ανέφερε ότι βασικό κριτήριο θα είναι το οικογενειακό εισόδημα το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 70.000 ευρώ ετησίως.

Για εισόδημα που θα ξεπερνά το προαναφερθέν ποσό, δεν θα παρέχεται το συγκεκριμένο επίδομα.

«Το επίδομα γέννησης είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για το δημογραφικό, ενός σχεδίου που συμπληρώνεται από τους βρεφονηπιακού σταθμούς. Από καλύτερη ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, από μεταρρυθμίσεις που φέρνουν επενδύσεις και δουλειές που δίνουν καλύτερη προοπτική και τελικά ελπίδα για καλύτερη ζωή», αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

«Εφεξής οποιαδήποτε παροχή θα χορηγείται με πρωτοβουλία της διοίκησης αυτόματα, αρχής γεννομένης από το επίδομα γέννησης» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό και πρόσθεσε ότι υπάρχει μέριμνα από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με το που γεννιέται ένα παιδί να πιστώνεται αυτόματα το επίδομα στην οικογένεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here