Προτάσεις ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και συγκεκριμένα στον άξονα Προτεραιότητας “Ψηφιακή Σύγκλιση” για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται να καταθέσουν Δήμοι και Περιφέρειες της χώρας.

Όλα αυτά στο πλαίσιο των προσπαθειών για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης των εργαλείων της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών. Για την δημιουργία «έξυπνων πόλεων» (smart city), όπως είναι ευρύτερα γνωστό.

Ήδη ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος υπέγραψε την σχετική πρόσκληση συνολικού προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας τις συνθήκες στους ΟΤΑ προς μια νέα – βιώσιμη – οικονομική ανάπτυξη.

Πρόκειται, ειδικότερα, για την Πρόσκληση ΑΤ08, με τίτλο: «Smart cities, ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία-πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση-πολιτισμό-τουρισμό και περιβάλλον, δράσεις και μέτρα πολιτικής προστασίας, προστασίας της δημόσιας υγείας και του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19» και προβλέπεται η χρηματοδότηση δράσεων για:

– Πολιτική Προστασία-Ασφάλεια

– Κινητικότητα

– Υγεία-Πρόνοια

– Ηλεκτρονική διακυβέρνηση

– Εκπαίδευση

– Πολιτισμό-Τουρισμό

– Διαχείριση στερεών αποβλήτων-Κυκλική Οικονομία

– Ενέργεια

– Επιχειρηματικότητα

-Αγροτικά

Η ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας με τη χρήση της τεχνολογίας που σέβεται τις ιδιαιτερότητες και τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των δήμων και περιφερειών της χώρας βρίσκεται στο επίκεντρο. Παράλληλα, προωθείται η κοινωνική, οικονομική και πολιτική ένταξη των δημοτών χωρίς διακρίσεις, ενισχύοντας τη συμμετοχική Δημοκρατία και την ανοιχτή διακυβέρνηση στη λήψη των αποφάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here