Σε μία ενδοομιλική κόντρα φαίνεται ότι έχει εξελιχθεί η πώληση της Chipita, με τον μεν όμιλο Olayan -που αποτελεί τον μέτοχο του 80%- να διαπραγματεύεται την πώληση με την Mondelez και την πλευρά των Ελλήνων μετόχων υπό τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο, να δηλώνει ότι όχι μόνο δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, αλλά ούτε και πρόθεση για πώληση.

Στο πνεύμα αυτό κινείται και η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ η Chipita, απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τα δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι η πώληση της Chipita περιλαμβάνει και την εισηγμένη στο ΧΑ, αλλαντοβιομηχανία Νίκας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η Chipita A.E., σε συνέχεια ερώτησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με δημοσιεύματα για πιθανή αγοραπωλησία της Π.Γ. Νίκας Α.Β.Ε.Ε, ανακοινώνει ότι δεν έχει υπογραφεί καμία συμφωνία, καθώς και δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση η οποία να αφορά την οποιαδήποτε αλλαγή, άμεσα ή έμμεσα, της μετοχικής σύνθεσης της Π.Γ. Νίκας Α.Β.Ε.Ε.».

Η ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώνει όσα έχει δημοσιεύσει το Banks τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα ότι η διοίκηση υπό τον κ. Θεοδωρόπουλο, δεν συμμετέχει στη διαπραγμάτευση με την Mondelez. Από την άλλη πλευρά, ο όμιλος Olayan φέρεται να προχωρεί την διαδικασία.

Το ερώτημα είναι τί θα πράξουν οι Έλληνες επιχειρηματίες που ελέγχουν το 20% της Chipita, εάν ο σαουδαραβικός όμιλος πει το τελικό «ναι» στην Mondelez;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here