Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν περισσότερο από 3% σήμερα, μετά από δημοσιεύματα ότι επιστήμονες έχουν βρει αποτελεσματικό φάρμακο κατά του ταχέως μεταδιδόμενου κορωναϊού, ο οποίος έχει επιβαρύνει πολύ την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα.

Οι πληροφορίες ότι ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του εξετάζουν περαιτέρω μειώσεις της παραγωγής για να αντιμετωπίσουν πιθανή συρρίκνωση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου στήριξαν περαιτέρω τις τιμές του, που έχουν καταρρεύσει περισσότερο από 20% από τις αρχές Ιανουαρίου.

Οι προθεσμιακές τιμές τόσο του μπρεντ όσο και του αμερικανικού αργού (WTI) αυξήθηκαν πάνω από 3% το πρωί. Στις 11.47 (ώρα Ελλάδας), η τιμή του μπρεντ σημείωνε άνοδο κατά 1,44 δολάρια ή 2,6% στα 55,40 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 1,19 δολάρια ή 2,4% στα 50,80 δολάρια.

Η κινεζική ημερήσια εφημερίδα Chankiang ανέφερε ότι μια ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο της Τζετζιάνγκ ανακάλυψε δύο νέα φάρμακα που μπορούν να «καταστείλουν τον κορωνοϊό».

To Sky News μετέδωσε ότι Βρετανός επιστήμονας έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στον αγώνα δρόμου για ένα εμβόλιο, μειώνοντας μέρος του συνήθους χρόνου δημιουργίας του από 2-3 χρόνια σε μόνο 14 ημέρες.

Η δημιουργία του εμβολίου θα γίνει πολύ αργά για τον σημερινό ιό, αλλά η πρόοδος θα έχει καθοριστική σημασία αν υπάρξει και άλλη έξαρση, ανέφερε το Sky News.

Η επιβράδυνση της οικονομίας, λόγω της έξαρσης του ιού, αναμένεται να μειώσει την παγκόσμια ζήτηση το 2020 κατά 300.000-500.000 βαρέλια την ημέρα, σχεδόν το 0,5% της παγκόσμιας ζήτησης, δήλωσε στέλεχος της BP χθες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here