Στο επικίνδυνο όριο των 600 μονάδων πλησιάζει το Χρηματιστήριο των Αθηνών, υποκύπτοντας στις πιέσεις των διεθνών αγορών με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στις 622,15 μονάδες (-3,74% από το άνοιγμα), τον τραπεζικό κλάδο να καταγράφει απώλειες 3,23% και τον FTSE 2,18% Κια τον τζίρο στο 1,7 εκατ. ευρώ.

Δύσκολη προβλέπεται η μέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπό αυτές τις συνθήκες ενώ η περιοχή των 610-590 μονάδων αποτελεί κρίσιμη στήρφιξη για τον Γενικό Δείκτη. Στο 4,490% το ελληνικό 10ετές, σε νέο χαμηλό, στα 7,46$ χθες βράδυ το GREK στη Wall Street.

Η Πειραιώς σημειώνει απώλειες 4,36%, πλησιάζοντας πλέον το όριο του 1 ευρώ, ενώ στο -4,10% βρίσκεται η Βιοχαλκο. Απώλειες που ξεπερνούν το 3% σημειώνουν οι Εθνική, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα και ΔΕΗ, ενώ άνω του -2% κινούνται οι Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, ΕΕΕ, Τιτάν, Μυτιληναίος, Σαράντης, Alpha Bank και Motor Oil.

Απώλειες που ξεπερνούν το 1% σημειώνουν οι ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΧΑΕ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Grivalia, Aegean και Φουρλής. Μόνο ο ΟΛΠ, στον FTSE 25, κινείται θετικά, στο +0,65%.

Οι πωλητές αγορές σε Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία -στον απόηχο της πτώσης των ασιατικών αγορώ- συνέχισαν τις πιέσεις τους με αποτέλεσμα νωρίτερα ο DAX να βουτάει προς τις 11.600 μονάδες. Ο ΜΙΒ στην Ιταλία να υποχωρεί στις 19.519 (1,15%) και το ιταλικό 10ετές ν’αγγίζει το 3,557%.

Το διεθνές κλίμα έχει υποστεί καίρια πλήγματα από τις αυξήσεις των αμερικανικών ομολόγων σε υψηλά άνω των επτά ετών, ενώ στην κατιούσα της επενδυτικής ψυχολογίας συμβάλλει και η νέα επίθεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά της Fed αναφορικά με τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here