Στο επικίνδυνο όριο των 600 μονάδων πλησιάζει το Χρηματιστήριο των Αθηνών, υποκύπτοντας στις πιέσεις των διεθνών αγορών με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στις 622,15 μονάδες (-3,74% από το άνοιγμα), τον τραπεζικό κλάδο να καταγράφει απώλειες 3,23% και τον FTSE 2,18% Κια τον τζίρο στο 1,7 εκατ. ευρώ.

Δύσκολη προβλέπεται η μέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπό αυτές τις συνθήκες ενώ η περιοχή των 610-590 μονάδων αποτελεί κρίσιμη στήρφιξη για τον Γενικό Δείκτη. Στο 4,490% το ελληνικό 10ετές, σε νέο χαμηλό, στα 7,46$ χθες βράδυ το GREK στη Wall Street.

Η Πειραιώς σημειώνει απώλειες 4,36%, πλησιάζοντας πλέον το όριο του 1 ευρώ, ενώ στο -4,10% βρίσκεται η Βιοχαλκο. Απώλειες που ξεπερνούν το 3% σημειώνουν οι Εθνική, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα και ΔΕΗ, ενώ άνω του -2% κινούνται οι Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, ΕΕΕ, Τιτάν, Μυτιληναίος, Σαράντης, Alpha Bank και Motor Oil.

Απώλειες που ξεπερνούν το 1% σημειώνουν οι ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΧΑΕ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Grivalia, Aegean και Φουρλής. Μόνο ο ΟΛΠ, στον FTSE 25, κινείται θετικά, στο +0,65%.

Οι πωλητές αγορές σε Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία -στον απόηχο της πτώσης των ασιατικών αγορώ- συνέχισαν τις πιέσεις τους με αποτέλεσμα νωρίτερα ο DAX να βουτάει προς τις 11.600 μονάδες. Ο ΜΙΒ στην Ιταλία να υποχωρεί στις 19.519 (1,15%) και το ιταλικό 10ετές ν’αγγίζει το 3,557%.

Το διεθνές κλίμα έχει υποστεί καίρια πλήγματα από τις αυξήσεις των αμερικανικών ομολόγων σε υψηλά άνω των επτά ετών, ενώ στην κατιούσα της επενδυτικής ψυχολογίας συμβάλλει και η νέα επίθεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά της Fed αναφορικά με τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here