Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αγορές στην Ασία καθώς η αισιοδοξία των επενδυτών για τις προοπτικές των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο.

Συγκεκριμένα ο  ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 2,32%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng έχασε 0,10%.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά 0,43% και ο Shenzhen Composite κέρδισε 0,19%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,82%.

Οι ηγέτες ΗΠΑ-Κίνας συμφώνησαν στο περιθώριο της G20 ότι δεν θα προχωρήσουν στην επιβολή και νέων δασμών, ενώ θα αναστείλουν και την επιβολή ορισμένων μέτρων που έχουν ήδη υιοθετηθεί.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημείωσε απώλειες κατά 1,01% και ο NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας υποχώρησε κατά 0,14%. Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως θα κρατήσει το επιτόκιο σταθερό στο 1,5% με τον κεντρικό τραπεζίτη να δηλώνει πως τα χαμηλά επιτόκια συνεχίζουν να στηρίζουν την οικονομία της Αυστραλίας. Την ίδια ώρα οι τραπεζικές μετοχές σημείωναν πτώση συγκεκριμένα κατά 1,35% υποχώρησε η μετοχή της Australia and New Zealand Banking Group, κατά 1,37% της Westpac, κατά 0,93% της National Australia Bank και κατά 1,05% της Commonwealth Bank of Australia.

Σε περίπτωση που οι συζητήσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα δεν ευδοκιμήσουν,  οι δασμοί σε κινεζικά αγαθά αξίας 200 δισ. δολ. θα αυξηθούν από το 10% που είναι σήμερα στο 25%. Η αύξηση αυτή ήταν προγραμματισμένη να τεθεί αυτόματα σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2019, ωστόσο τώρα θα καθυστερήσει κατά τουλάχιστον τρεις μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here