Υποχώρησαν 3,6% τα έσοδα της Vodafone Group στο γ΄ τρίμηνο, με την εταιρεία ωστόσο να ανακοινώνει αύξηση των συγκρίσιμων εσόδων από την πώληση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, η Vodafone ανακοίνωσε ότι τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 11,8 δισ. ευρώ, χαμηλότερα από τα 12,24 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών δήλωσε ότι η μείωση των εσόδων οφείλεται στην πώληση των ολλανδικών δραστηριοτήτων και κινήσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Τα έσοδα από τις οργανικές υπηρεσίες αυξήθηκαν 1,1% σε ετήσια βάση. Οι δραστηριότητες της εταιρείας στην Ευρώπη –από όπου αποκομίζει τα δύο τρίτα των εσόδων της- σημείωσαν πτώση εσόδων 2,8% στο γ΄ τρίμηνο, ενώ αντίστοιχα τα έσοδα σε Αφρική, Μέση Ανατολή, Ασία-Ειρηνικό, υποχώρησαν κατά 5,6%.

 

Η εταιρεία επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της για τη χρήση του 2018 και συνεχίζει να αναμένει ότι τα EBITDA θα αυξηθούν οργανικά κατά 10% περίπου, με τια ταμειακές ροές να διαμορφώνονται υψηλότερα των 5 δισ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here