Ο βρετανικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν το Φεβρουάριο, καθώς η επίδραση της απόφασης για το Brexit εξασθενίζει, χαλαρώνοντας κάπως τις πιέσεις στους καταναλωτές οι οποίοι έχουν δει τους μισθούς τους να αυξάνονται πιο αργά από τις τιμές καταναλωτή.

Τα επίσημα στοιχεία εμφάνισαν ότι οι τιμές καταναλωτή διαμορφώθηκαν στο 2,7% τον προηγούμενο μήνα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Τα στοιχεία ήταν ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων για 2,8%.

Ωστόσο, η ασθενέστερη του αναμενόμενου αύξηση των τιμών είναι απίθανο να προκαλέσει μια επανεξέταση από την ΒοΕ, η οποία έχει δηλώσει πως τα επιτόκια είναι πιθανό να χρειαστεί να αυξηθούν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Ο πληθωρισμός σημείωσε άνοδο στη Βρετανία μετά από την απόφαση των ψηφοφόρων για Brexit τον Ιούνιο του 2016, από όπου προκλήθηκε άνοδος της στερλίνας και του κόστους εισαγωγών.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι η άνοδος του βρετανικού πληθωρισμού έχει κορυφωθεί, αφού διαμορφώθηκε στο υψηλότερο της πενταετίας το Νοέμβριο, όταν οι τιμές ανήλθαν στο 3,1%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here