Τεράστια επιτυχία σημειώνει η αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ που σχεδόν μέσα σε μία ώρα υπερκαλύφθηκε, με τους επενδυτές να προσφέρουν ήδη 1,35 δις ευρώ με τιμή στα 9 ευρώ για τις νέες μετοχές, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες.

Πρόκειται για τεράστια επιτυχία που αντανακλά στην ελληνική οικονομία, την Eπιχείρηση και την ελληνική αγορά. Αυτό το επενδυτικό ενδιαφέρον και μάλιστα από σοβαρούς θεσμικούς επενδυτές με μακροχρόνια σταθερή στρατηγική, είναι εξαιρετική είδηση για το ελληνικό χρηματιστήριο.

Στόχος της ΔEΗ είναι να αντλήσει 1,35 δισ. ευρώ από τη διαδικασία της ΑΜΚ. Το βιβλίο αναμένεται να κλείσει την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου.

Η νέα μετοχική σύνθεση που θα διαμορφωθεί μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, περιγράφεται στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης που δημοσιοποιήθηκε χθες το βράδυ.

Το Υπερταμείο έχει ήδη γνωστοποιήσει στη ΔΕΗ ότι πρόκειται συμμετάσχει στην ΑΜΚ έτσι ώστε να διατηρήσει άμεσα και έμμεσα μερίδιο 34,123%. Αυτό σημαίνει ότι η νέα μετοχική διάρθρωση της ΔΕΗ μετά την ΑΜΚ θα διαμορφωθεί ως εξής: ΕΕΣΥΠ 23,8%, ΤΑΙΠΕΔ 10,3% Μέτοχοι που κατείχαν πριν την ΑΜΚ ποσοστό κάτω του 5%, 29,7%, CVC 10%, θεσμικοί επενδυτές και ευρύ επενδυτικό κοινό 26,2%.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here