Υπερδιπλασίασε τα κέρδη της η Goldman Sachs η οποία ανακοίνωσε μεγάλη αύξηση στα κέρδη δεύτερου τριμήνου σήμερα, καθώς η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Wall Street εκμεταλλεύτηκε την αύξηση ρεκόρ στις συναλλαγές παγκοσμίως.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 5,35 δις δολάρια στο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, από 2,25 δις δολάρια πέρσι. Τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 15,02 δολάρια από 6,26 δολάρια πέρσι. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδος 10,24 δολάρια ανά μετοχή.

Επίσης, η Goldman Sachs αύξησε το τριμηνιαίο μέρισμα στα 2 δολάρια ανά μετοχή από τα 1,25 δολάρια, με το νέο μέρισμα να καταβάλλεται στις 29 Σεπτεμβρίου.

Μεγάλα κέρδη η JP Morgan

Αύξησε τα κέρδη της κατά 155% από πέρσι στο δεύτερο τρίμηνο η JP Morgan Chase καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ επωφελήθηκε από την αύξηση των συμφωνιών και αποδέσμευσε περισσότερα αποθεματικά που είχε εξοικονομήσει πέρυσι για πιθανή αθέτηση πληρωμών δανείων.

Η μετοχή ωστόσο ξεκίνησε προσυνεδριακά με υποχώρηση εξαιτίας της πτώσης των εσόδων κατά 7% στα 31,4 δις δολάρια.

Τα καθαρά κέρδη της μητρικής τράπεζας αυξήθηκαν στα 11,9 δις δολάρια ή 3,78 δολάρια ανά μετοχή, στη διάρκεια του τριμήνου μέχρι τις 30 Ιουνίου, από τα 4,7 δις δολάρια ή 1,38 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 3,21 δολαρίων ανά μετοχή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here