Ένα από τα πολλά ενδιαφέροντα πάνελ ήταν αυτό των Young Leaders που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Σε αυτό συμμετείχαν οι: Διονύσης Αμμολοχίτης, CEO, Manifest, Σιάνα Κυριάκου, Partner & COOL, KPMG Greece, Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, Co-founder & Partner, Velocity Partners VC, Αντώνης Schwarz, Founder, Guerilla Foundation, Θωμάς Δούζης, Co-founder & CEO, ERGON Foods, Αναστάσιος Σπανίδης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Generation Y – International eBusiness Experts».

Συντονιστές ήταν οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, Έλενα Παπαδημητρίου και Νίκος Ανδρίτσος.

Το Banks.com.gr κατεγραψε και σας παρουσιαζει τα σημεια απο τις τοποθετησεις των ομιλητων:

Όπως ανέφερε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Manifest Services Διονύσης Αμμολοχίτης:

Είναι ξεκάθαρο ότι η κρίση έχει δημιουργήσει προβλήματα στη χώρα. Πρέπει να δούμε τι έγινε στις επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Μία μερίδα δεν άντεξε. Κάποιες έκαναν επιχειρήσεις έκαναν αλλαγές, άντεξαν. Μία τρίτη μερίδα είδε την κρίση σαν ευκαιρία. Πιστεύω ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να παραδειγματιστούν από αυτά τα μοντέλα επιχειρήσεων. Οι πολιτικοί έπρεπε να χρησιμοποιούν τις δεξιότητες των επιχειρήσεων.

Απευθυνόμενους στους νέους επιχειρηματίες, τόνισε ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα, ωστόσο η συνταγή της σκληρής δουλειάς φέρνει αποτελέσματα, δεν χρειάζεται ούτε η σούπερ ιδέα, ούτε funds.

Η εταιρεία του τρέχει με ανάπτυξη 35%.

Η Σιάνα Κυριάκου, Partner & COOL, KPMG Greece είπε μεταξύ άλλων:

Πρέπει να είμαστε καινοτόμοι. Δεν πρέπει να περιμένουμε τις αλλαγές, πρέπει να εξελισσόμαστε. Η αρχή για μένα είναι να έχουμε ένα μακροχρόνιο πλάνο ανάπτυξης, που ξεπερνά πολιτικούς κομματισμούς, με συνέπεια, διαχρονικότητα.

Ο Θωμάς Δούζης, Co-founder & CEO, ERGON Foods τοποθετήθηκε:

“Δεν έχει σημασία αν κάποιος κολυμπάει στη λάσπη, θα συνηθίσει. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το σημαντικό κομμάτι για να αναπτυχθούν νέες ιδέες ή ακόμη και υπάρχουσες ώστε να δημιουργήσουν εταιρείες ή προϊόντα, θα πρέπει όταν ξεκινάς να υπάρχει η στοιχειώδης σταθερότητα.

Παίζει σημαντικό ρόλο ο άνθρωπος, οι ομάδες, οι εταιρείες, οι ιδρυτές”

O Αναστάσιος Σπανίδης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Generation Y – International eBusiness Experts», την οποία ίδρυσε πριν 18 χρόνια και η οποία διαθέτει διευρυμένο portfolio από ηλεκτρονικά καταστήματα B2C, B2B, καθώς και από large scale custom εφαρμογές.

 

Μεταξύ άλλων ανέφερε: Καταρχάς να πω ότι το οικονομικό φόρουμ είναι ένα διαμάντι. Έχω κάνει τρεις σκέψεις. Πρέπει σαν χώρα να αντιληφθούμε ότι οι νέοι μπορούν να κάνουν να πράγματα να κινηθούν. Διακρίνω ένα κίνδυνο: η μιζέρια μας έχει οδηγήσει στον συμβιβασμό, πρέπει να προσπαθούμε να δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό μας. Την αλλαγή πρέπει να την αγαπήσουμε. Εμείς εξυπηρετούμε 2.500 πελάτες.

Ο Δημήτρης Καλαβρός, Co-founder & Partner, Velocity Partners VC είπε: Πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Είμαι αισιόδοξος για αυτό το οποίο έρχεται. Xτίζουμε αυτό που με πολύ κόπο το start up οικοσύστημα, μακριά από τους τίτλους των εφημερίδων, κατέκτησε με πραγματικά αποτελέσματα. Έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να χτίσουμε μία σπουδαία τεχνολογική κοινότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here