Ενώ η συνολική διαθεσιμότητα γραφείων στο Λονδίνο είναι αυτή σε υψηλό 10 ετών, η διαθεσιμότητα νέων χώρων είναι στην πραγματικότητα οριακά χαμηλότερη, τονίζει στην νέα της μηνιαία αναφορά για το real estate στο Ην. Βασίλειο η Yoo Capital Fund II.

Ως αποτέλεσμα, τα βασικά ενοίκια σε νέους χώρος παραμένουν σταθερά ή σε ορισμένες περιπτώσεις αυξάνονται.

Ο ουρανοξύστης «Cheesegrater» έχει επιτύχει μίσθωση-ρεκόρ στην πόλη του Λονδίνου. Η Dtek, μια ουκρανική εταιρεία ενέργειας, συμφώνησε να πληρώσει περίπου 110 στερλίνες ανά τετραγωνικό πόδι για τον τελευταίο όροφο του κτιρίου Leadenhall, το οποίο εκτείνεται σε περίπου 7.000 τετραγωνικά πόδια. Η συμφωνία αποτελεί ρεκόρ μακροχρόνιας μίσθωσης στην πόλη του Λονδίνου. Πρόσφατα η Aegon Asset Management πλήρωσε περίπου 107 στερλίνες ανά τετραγωνικό πόδι για έναν άλλο όροφο στον 48όροφο πύργο το 2016.

Η εταιρεία FTSE 100 αγόρασε τοποθεσίες στο Southwark , Paddington και Sutton, όπου συλλογικά υπάρχει περιθώριο για περίπου 2400 σπίτια, ορισμένα εκ των οποίων θα είναι προσιτά.

Ο Γάλλος επενδυτής Sofidy αγόρασε το δεύτερο γραφείο του στο Λονδίνο μέσα σε ένα μήνα, διαθέτοντας πάνω από 113 εκατομμύρια λίρες συνολικά και για τις δύο συμφωνίες. Η Sofidy, θα πληρώσει πάνω από 46 εκατομμύρια £ για το asset, ελαφρώς πάνω από 45,5 εκατομμύρια £, όταν η Janus Henderson έδωσε εντολή στην Cushman & Wakefield να το θέσει προς πώληση τον Οκτώβριο.

Η τιμή αγοράς αντιπροσωπεύει αξία κεφαλαίου άνω των 590 £ ανά τετραγωνικό πόδι.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ondato, μια λιθουανική νεοσύστατη εταιρεία, ανακοίνωσε ότι θα μετεγκατασταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στην περιοχή Canary Wharf, κι έτσι καθίσταται η πρώτη επιχείρηση τεχνολογίας που μετακόμισε στη χώρα μετά τη συμφωνία για το Brexit.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here