Είναι από τις περιπτώσεις που το lockdown που επέβαλε η πανδημία, μας βγαίνει σε καλό. Οι Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ αναδιοργανώθηκαν και με την επίβλεψη του αρμόδιου Υποδιοικητή Κωνσταντίνου Τσαγκαρόπουλου, για πρώτη φορά οι ασφαλισμένοι που πρέπει να περάσουν τις εξετάσεις από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας ΚΕΠΑ, έχουν τη δυνατότητα να διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες χωρίς αναμονή χωρίς συνωστισμό, με προκαθορισμένη ακριβή ώρα εξέτασης και από τηλεφώνου ενημέρωση ή με SMS

Τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας επαναλειτουργούν -επιτέλους- στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.  Σταδιακά ανοίγουν τα ΚΕΠΑ στις υπόλοιπες περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας και τις επόμενες ημέρες στην Νησιωτική Ελλάδα, μόλις αρθούν πλήρως οι σχετικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις.
Αυτή φορά όμως οι χρόνοι εξυπηρέτησης είναι πρωτοφανείς. Οι συνθήκες υποδοχής και εισαγωγής των ασφαλισμένων στις Υγειονομικές Επιτροπές είναι πρωτόγνωρα θετικές.
  • Για πρώτη φορά οι εξεταζόμενοι στα ΚΕΠΑ είχαν προκαθορισμένη ακριβή ώρα εξέτασης, για την οποία ενημερώθηκαν τηλεφωνικά και με SMS από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, έτσι ώστε να αποφευχθεί η αναμονή και οποιοσδήποτε συνωστισμός.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια υπήρχαν εξαιρετικές συνθήκες που υπερκάλυπταν τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ μέτρα για την αντιμετώπιση του Κωρονοϊού, με καθολική συμμετοχή του προβλεπόμενου Υγειονομικού και Διοικητικού Προσωπικού.

Οι Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είχαν διακόψει τη λειτουργία τους -λόγω  CoViD-19- για περίπου 45 μέρες.
Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους από την Παρασκευή 15 Μαΐου.
Μέχρι τέλος Μαίου  εξυπηρετούνται άμεσα και κατά προετεραιότητα τα πρωτοείσακτα περιστατικά, δηλαδή άτομα με αναπηρία που δεν είχαν πρόσβαση σε επιδόματα, βοηθήματα ή πάσης φύσεως παροχές που συνδέονται με τη διάγνωση της πάθησης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα έχουν εξεταστεί στο σύνολο τους και τα 7.981 πρωτοείσακτα περιστατικά μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Οι άλλες περιπτώσεις που καλύπτονται ως τώρα από συνεχείς παρατάσεις παλαιότερων διαγνώσεων και επιδομάτων, θα εξυπηρετηθούν ξανά από 1ης Ιουνίου -και μέχρι τέλος του μηνός στο σύνολό τους με βάση τον προγραμματισμό…

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας ο Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ Τσαγκαρόπουλος, με τους λιγοστούς υπαλλήλους που συνέχισαν να εργάζονται, κατέγραψε τις ελλείψεις (από κλιματιστικά μηχανήματα μέχρι τα είδη υγιεινής) και συντόνισε την προσπάθεια για μια ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών.

Οι υγειονομικές επιτροπές θα εξετάζουν από Δευτέρα ως Παρασκευή και τις ώρες 8:00 έως 16:30 κατόπιν ειδοποίησης των ενδιαφερομένων με τηλεφωνική κλήση ή SMS στα οποία θα ενημερώνονται για την ακριβή ώρα εξέτασης τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here