Την υπογραφή συμφωνητικού πώλησης μετοχών μετοχών με την «AMERICAN HOSPITAL SH.A.», που εδρεύει στα Τίρανα Αλβανίας για την πώληση του συνολικού ποσοστού (100%) των μετοχών που κατέχει η Υγεία στην θυγατρική της «HYGEIA HOSPITAL TIRANA» (HHT), ανακοίνωσε η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο αγοραστής αναλαμβάνει υποχρεώσεις του ΗΗΤ συνολικού ύψους 29,5 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των μακροπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων συνολικού ύψους 19 εκατ. ευρώ περίπου καθώς επίσης και υποχρεώσεων προς εταιρείες του Ομίλου ΥΓΕΙΑ συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ περίπου).

Το τίμημα της Συναλλαγής θα υπολογισθεί με την μέθοδο συμψηφισμού καθαρών υποχρεώσεων κατά το χρόνο ολοκλήρωσης της Συναλλαγής και θα χρησιμοποιηθεί στο σύνολό του για την απομείωση του τραπεζικού δανεισμού της Εταιρείας. Αναφορικά με την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η Εταιρεία θα προβεί σε ανακοίνωση, για την  ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση εγκρίσεως της Επιτροπής Ανταγωνισμού Αλβανίας και άλλων συνήθων για αντίστοιχες συναλλαγές αιρέσεων.

Μετά την συγκεκριμένη πράξη ο όμιλος ΥΓΕΙΑ αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τους δείκτες ρευστότητας και δανεισμού.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here