Με τα σημερινά δεδομένα, ο κλάδος των ιδιωτικών υπηρεσιών Υγείας πραγματοποιεί κύκλο εργασιών της τάξης 1,5 δισ. ευρώ με στοιχεία του 2017.

Το 2016 υπήρξε χρονιά ρεκόρ στη συμμετοχή της ιδιωτικής ασφάλισης στο σύνολο των πληρωμών των ελληνικών νοικοκυριών για υπηρεσίες Υγείας, φτάνοντας στα 567,5 εκατ. ευρώ από 541,3 εκατ. ευρώ το 2015.

Οι εταιρείες του κλάδου της Υγείας είναι δύο ταχυτήτων. Διακρίνονται με βάση το μέγεθος αλλά και το βαθμό εξάρτησής τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι εξελίξεις στον κλάδο είναι ραγδαίες.

Μεγάλη Πέμπτη ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταβίβασης των μετοχών του ΙΑΣΩ General στην Hellenic Healthcare S.A.R.I. η οποία ελέγχεται από την επενδυτική εταιρεία Capital Partners. Η συμφωνία είχε υπογραφεί τον Νοέμβριο του 2017 και προβλέπει την μεταβίβαση του 97,2% των μετοχών του ΙΑΣΩ General έναντι τιμήματος 19.446.000 ευρώ. Tο fund CVC ελέγχει το Metropolitan ενώ και προφανώς ενδιαφέρεται για το νοσοκομείο ΝΤΥΝΑΝ, για το οποίο η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες πώλησης. Το CVC έχει εκδηλώσει επενδυτικό ενδιαφέρον και για τον όμιλο ΥΓΕΙΑ.

Ταυτόχρονα ενεργή συμμετοχή στις διεργασίες του κλάδου έχει ο Όμιλος του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ με τον Βασίλη Αποστολόπουλο σε ρόλο αφανούς πρωταγωνιστή…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here