“Χρυσό πακέτο” αμοιβής για τον CEO της AstraZeneca, Pascal Soriot ενέκριναν οριακά οι μέτοχοι της εταιρείας, αν και υπήρξαν φωνές που έκαναν λόγο για υπερβολικά μεγάλο μισθό.

Το 60,19% των μετόχων ψήφισαν υπέρ της χορήγησης της προβλεπόμενης αμοιβής στον Soriot, με μέγιστο δυνατό μπόνους 2,5 φορές μεγαλύτερο από τις ετήσιες τακτικές αποδοχές του για το 2021, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι αντίστοιχες απολαβές πέρυσι ήταν 2 φορές μεγαλύτερες από τον ετήσιο μισθό του.  Σε επίπεδο παροχής stock options, ο CEO της AstraZeneca θα λάβει έως και 6,5 φορές τις ετήσιες τακτικές αποδοχές του, έναντι 5,5 φορών το 2020.

Η AstraZeneca, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έχει αναπτύξει και διανέμει σε παγκόσμια κλίμακα ένα από τα πέντε διεθνώς αναγνωρισμένα εμβόλια (από τον ΠΟΥ) κατά της Covid-19.

Πρόσφατα είχε προκαλέσει ανησυχία η είδηση για κάποιες παρενέργειες που προκαλεί, με τη μορφή θρομβώσεων σε συνδυασμό με θρομβοπενία σε ορισμένους εκ των εμβολιασθέντων, με αποτέλεσμα η Koμισιόν να αποφασίσει την μη ανανέωση της παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca για μετά τον Ιούνιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here