Συνολικά 450 εκατ. θα διοχετευθούν στην Κρήτη για την ανέγερση δύο νέων τουριστικών μονάδων σε Λασίθι και Χανιά.

Η πρώτη αφορά στο θέρετρο Costa Nopia από την εταιρεία Cretan Sun and Sea Development, μέλος του κυπριακού ομίλου εταιρειών Λεπτός. Η επένδυση ύψους 300 εκατ. αφορά στην αξιοποίηση έκτασης 1.130 στρεμμάτων, στην ευρύτερη περιοχή του Κισσάμου. Εκεί προβλέπεται η κατασκευή δύο ξενοδοχειακών μονάδων πολυτελείας, παραθεριστικών κατοικιών, ενός τουριστικού καταφυγίου σκαφών, αθλητικών εγκαταστάσεων και ενός γηπέδου γκολφ.

Η δεύτερη επένδυση, η οποία εγκρίθηκε πριν από λίγες εβδομάδες από τη διυπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων, προωθείται από την εταιρεία Maris Hotels Α.Ε. του ξενοδοχειακού ομίλου Μεταξά.

Πρόκειται για έργο των 150 εκατ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει την τουριστική αξιοποίηση οικοπεδικής έκτασης 1.400 στρεμμάτων στην περιοχή Θόλος Καβουσίου στο Λασίθι της Κρήτης. Αφορά, όπως μεταδίδει το zarpanews.gr, στην κατασκευή ενός σύνθετου τουριστικού καταλύματος, το οποίο θα περιλαμβάνει δύο ξενοδοχεία, ένα παραθεριστικό-τουριστικό χωριό με κατοικίες, αλλά και μαρίνα ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here