Τα γραφεία της XRTC Business Consultants επισκέφθηκε η κα Emmanuelle Boulestreau, Οικονομική Σύμβουλος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιώργο Ξηραδάκη και να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κυρίως τις δυνατότητες που προσφέρονται στην ανάπτυξη των Ελληνογαλλικών οικονομικών σχέσεων σε τομείς ενδιαφέροντος.

Οι Γαλλικές εταιρίες  έχουν αναζωπυρώσει το επενδυτικό τους ενδιαφέρον στην Ελλάδα μετά από μια περίοδο αποεπένδυσης λόγω της Ελληνικής κρίσης και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι οι προοπτικές είναι ιδιαίτερα ευοίωνες.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται σήμερα περίπου 120 θυγατρικές εταιρείες γαλλικών Ομίλων και επιχειρήσεων, μικτές επιχειρήσεις ή κοινοπραξίες με αντίστοιχες ελληνικές.

Αναμφισβήτητα η σύγκλιση των γεωπολιτικών συμφερόντων των δύο χωρών που επισφραγίστηκε με την πρόσφατη υπογραφή αμυντικής συμφωνίας θα βοηθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Στο ναυτιλιακό τομέα είναι σημαντική η παρουσία της Γαλλικής τράπεζας BNP στην Ελλάδα η οποία κατέχει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη της τραπεζικής χρηματοδότησης της Ελληνικής Ναυτιλίας με το χαρτοφυλάκιό της να φτάνει τα $6 δις καθώς επίσης και μία σειρά άλλων εταιριών που στηρίζουν και επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στις Ναυτιλιακές και παραναυτιλιακές δραστηριότητες και ειδικότερα  στους τομείς της Ενέργειας, του Εμπορίου, των Επικοινωνιών της Τεχνολογίας και των Διαμετακομιστικών κέντρων (Logistics).

Ο κ. Γιώργος Ξηραδάκης Υποδέχεται την Emmanuelle Boulestreau στην XRTC
  • “Η επιθυμία των Γαλλικών εταιριών να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στην Ελλάδα καθώς επίσης και η έντονη δραστηριότητα της Γαλλικής Πρεσβείας στην αναθέρμανση των εμπορικών δεσμών στην μετά-covid εποχή είναι πολύ ευχάριστη εξέλιξη και αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί η εταιρία μου έχει εργαστεί προς αυτήν την κατεύθυνση πολλές δεκαετίες και έχει πολυετή εμπειρία στις Ελληνογαλλικές σχέσεις αφού υπήρξε εκπρόσωπος Γαλλικών τραπεζών στην Ελλάδα ( Credit Lyonnais και Natixis Banque Populaire” τόνισε ο κ. Ξηραδάκης.
  • «Είναι βέβαιο ότι το άνοιγμα της κανονικής ροής επαφών με την εξομάλυνση των εμποδίων της πανδημίας θα επιταχύνει την ανάπτυξη των σχέσεων. Αναμφισβήτητα οι τομείς της Ενέργειας, των Μεταφορών,  Λιμένων  και του Τουρισμού θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος για τους Γάλλους και η επιτυχία των Ελλήνων θα είναι να πείσουν τους πιθανούς συνεργάτες τους να επενδύσουν σε projects σύμφωνα με τους νέους κανόνες του ESG και που προσφέρουν διαφάνεια και καινοτομία.»

Η κα Boulestreau εξέφρασε την πεποίθηση της για την περεταίρω συνεργασία και ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών δραστηριοτήτων και βεβαίως τόνισε ότι το Οικονομικό τμήμα της Πρεσβείας προσπαθεί να συνεισφέρει προς αυτή την κατεύθυνση. «Είναι στόχος μας να επεκτείνουμε τους επιχειρηματικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Αναμένουμε αποτελέσματα όπως είναι η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, η προσέλκυση επενδύσεων, η υλοποίηση κοινών έργων, καθώς και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και προστιθέμενης αξίας» τόνισε η κα Boulestreau, η οποία ευελπιστεί σε ελπιδοφόρα συνεργασία με το ναυτιλιακό τομέα.

H XRTC Business Consultants Ltd., δραστηριοποιείται από την ίδρυσή της (1999) στη Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις  ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Η XRTC έχει διατελέσει εμπορικός εκπρόσωπος διεθνών τραπεζικών ομίλων για την Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά όπως οι Γαλλικοί τραπεζικοί οργανισμοί Credit Lyonnais και Natixis, σύμβουλος Εθνικών και Διεθνών οργανισμών καθώς και διεθνών ναυτιλιακών εταιριών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here