Της Ελενας Ερμείδου

Στο χαμηλότερο επίπεδο υποχώρησε το 2020, η παγκόσμια αγορά Συγχωνεύσεων & Εξαγορών, παρά την ανάκαμψη που σημείωσε τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους. Η ανάκαμψη θα επανέλθει το 2021 λόγω των αναγκών για χρηματοδότηση και των χαμηλών επιτοκίων σύμφωνα με την Willis Towers Watson.

Ο Covid-19 οδήγησε την αγορά των M&A στο χαμηλότερο επίπεδο από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία παγκοσμίως ολοκληρώθηκαν 674 συμφωνίες συνολικής αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020. Χαμηλότερης αξίας από τα 774 εκατομμύρια το 2019 και τα 322 το 2009. Ωστόσο, η WTW αναφέρει ότι κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους, οι επιδόσεις της αγοράς βελτιώθηκαν, σηματοδοτώντας τάσεις ανάκαμψης.

Παρά την αβεβαιότητα των οικονομικών προοπτικών, οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι συνθήκες θα ευνοήσουν στην αύξηση των διαπραγματεύσεων το 2021, αλλά προειδοποιούν ότι ο δρόμος προς την ανάκαμψη δεν θα είναι ομαλός.

Οι τάσεις υποδεικνύουν αλλαγές στα κριτήρια των διαπραγματεύσεων με τις εταιρείες να αναζητούν ευκαιρίες εκτός των Ευρωπαϊκών συνόρων και των ΗΠΑ

Επιπλέον, η μετάβαση στην  εξ αποστάσεως εργασία και την πράσινη οικονομία αναμένεται να αυξήσουν τις δραστηριότητες M&A στον τομέα της τεχνολογίας το 2021 και μετά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here