Σε συνθήκες επιβίωσης βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με έκθεση της Wood η οποία περικόπτει τις τιμές-στόχους για τις μετοχές και των τεσσάρων τραπεζών κατά 40% σε μέσο όρο, ωστόσο η εκτίμηση είναι πως όταν τελειώσει η τρέχουσα κρίση μπορούν να σημειώσουν σημαντικό ράλι.

Ο οίκος μειώνει τους στόχους κατά ένα μέσο 40%, ωστόσο σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα από τα σημερινά στο ταμπλό. Ειδικότερα, διατηρεί σύσταση αγοράς για τη Eurobank, με στόχο το 0,70 ευρώ (από 1,20 ευρώ), αλλά και για την Εθνική Τράπεζα, με στόχο τα 2,1 ευρώ (από 3,5 ευρώ). Ο στόχος για την Alpha Βank διαμορφώνεται στο 1 ευρώ (από 2,35) ενώ για την Πειραιώς στο 1,90 ευρώ από προηγούμενο στόχο στα 3,2 ευρώ (διατηρεί hold).

Όπως σημειώνει η Wood, οι ελληνικές τράπεζες επιδίδονται εκ νέου σε αγώνα επιβίωσης λόγω της πανδημίας. Μετά από πτώση των μετοχών του κλάδου κατά 63% στο έτος, έχουν επιστρέψει σε πιεσμένους πολλαπλασιαστές, με τον δείκτη τιμής προς λογιστική αξία (P/TBV) να εκτιμάται στο 0,16 για το 2020.

Πιστεύουμε ότι οι προοπτικές είναι δυσοίωνες, με τις προβλέψεις για επισφάλειες να απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος της κερδοφορίας προ προβλέψεων τόσο το 2020 όσο και το 2021, επισημαίνει.

Σημαντική ανάκαμψη μετά την πανδημία

Σημειώνει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα επιβιώσουν και οι μετοχές τους θα ανατιμηθούν σημαντικά με τη λήξη της πανδημίας. Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι επιλεκτικοί, αναφέρει, προσθέτοντας ότι προτιμά τις μετοχές των Eurobank και Εθνικής λόγω χαμηλότερων ΝΡΕs, υψηλότερων δεικτών κάλυψης και καλύτερης ορατότητας για την απόδοση ιδίων κεφαλαίων.

Ο οίκος σημειώνει ότι και οι μετοχές των Alpha και Πειραιώς είναι υπερβολικά φθηνές (και θα μπορούσαν να υπεραποδώσουν σε ένα θετικό σενάριο), αλλά προτιμά να μείνει στο περιθώριο έως ότου υπάρξει μεγαλύτερη ορατότητα με τις εκκρεμείς τιτλοποιήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here