Η Wealth Avenue PLC είναι ο νέος παίκτης στον κλάδο των επενδύσεων που είχε εισέλθει στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου με το σύμβολο ΓΟΥΕΛΘ/WEALTH πριν δεκαπέντε περίπου μήνες. 

Πρόκειται για μια ισχυρά υποσχόμενη εταιρεία, με διοικητική ομάδα που διαθέτει πλούσια εμπειρία στο Real Estate και τις επενδύσεις και που ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα με στόχο να αξιοποιήσει την εμπειρία της και να πιάσει το κύμα της αναμενόμενης ανόδου στον τομέα των ακινήτων και ευρύτερα των υποδομών στη χώρα, αλλά και συνάμα με μετέπειτα φιλοδοξία της την επέκταση στο εξωτερικό. 

Βασικοί μέτοχοι της Wealth Avenue είναι οι αδερφοί Βανδώροι (Αλέξιος και Ανδρόνικος), δεύτερης γενιάς αρχιτέκτονες, με CEO τον Αλέξιο, o οποίος είναι εκπρόσωπος στην Ελλάδα του μεγαλύτερου Παγκόσμιου Οργανισμού για τα Ψηλά Κτίρια και το Αστικό Περιβάλλον (CTBUH), αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, και ο Λευτέρης Κοντός, Capital Markets Expert, που μετράει στο ενεργητικό του αρκετά deals στον τομέα των Εξαγορών και Συγχωνεύσεων εταιρειών, όπως και εισαγωγές εταιρειών σε Χρηματιστήρια.

Απόκτηση και αξιοποίηση ακινήτων σε ένα niche market

Η Wealth Avenue PLC εστιάζει στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων σταθερής αξίας και εμπορικότητας, που αποφέρουν επαναλαμβανόμενο εισόδημα αλλά και υψηλά περιθώρια κερδοφορίας και αποδόσεων κατά τη μεταπώλησή τους. 

Παράλληλα, δεν επιχειρεί να ανταγωνιστεί μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, καθώς δραστηριοποιείται κυρίως σε ένα niche market, το οποίο αφορά έργα εκμετάλλευσης ακινήτων σε επενδυτικό εύρος από 1,5 εκατ. έως 5 εκατ. ευρώ, στο οποίο οι «μικροί» παίκτες δεν φτάνουν… αλλά και οι μεγάλοι δεν «ασχολούνται». 

Ήδη έχει αποκτήσει οικιστικά ακίνητα από ιδιώτες και τραπεζικά χαρτοφυλάκια τα οποία είναι σε στάδιο μεταπώλησης (flipping) και αυτή τη στιγμή είναι σε ώριμη φάση να ξεκινήσει τέσσερα έργα ανέγερσης πολυκατοικιών στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, με ομάδα συνεπενδυτών της που προέρχονται από τη μετοχική της βάση, κάτι το οποίο είναι μια υπόσχεση που δόθηκε από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε η εταιρεία και δίνει τη δυνατότητα σε όσους είναι μέτοχοί της να μπορούν να επενδύουν μαζί της σε projects όπου συνήθως επενδύουν πιο θεσμικά κεφάλαια και απαιτούν μεγαλύτερα επίπεδα κεφαλαίων, αλλά και τεχνική εμπειρία. 

Δίκτυο συνεπενδυτών

Η εταιρεία ξεκίνησε με 32 μετόχους σαν αρχική μετοχική βάση και, πλέον, μετά από ενάμιση χρόνο εισηγμένη, αριθμεί πάνω από 200 μετόχους, οι οποίοι έχουν εισέλθει στις αυξήσεις κεφαλαίου που πραγματοποιούνται και, όπως δηλώνουν στελέχη της εταιρείας, «ακόμα είμαστε στην αρχή, ο αριθμός των συμμετεχόντων επενδυτών/μετόχων στην εταιρεία κάθε μήνα αυξάνεται και το ενδιαφέρον είναι αξιοσημείωτο».

Wealth Avenue PLC και SPOROS fund ενώνουν δυνάμεις

Παράλληλα, πριν λίγες ημέρες, η Wealth Αvenue ανακοίνωσε επισήμως την επενδυτική συμμετοχή της στο SPOROS Platform, το πρώτο Circular Economy Fund στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με αρχικό μέγεθος 30,5 εκατ. ευρώ. Ο SPOROS βασίζει την επενδυτική του στρατηγική στις ανάγκες των παραγωγικών επιχειρήσεων για πιο αποτελεσματικά χρηματοοικονομικά εργαλεία, ξεκλειδώνοντας τη δυνατότητα περαιτέρω μόχλευσης μέσω Ταμείου Ανάκαμψης, Αναπτυξιακού Νόμου κ.λπ. Επικεντρώνεται σε συγκεκριμένους τομείς με ανεκμετάλλευτο εξαγωγικό δυναμικό και σημαντικό περιθώριο βελτίωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, αποδίδοντας έμφαση σε Πράσινη Ενέργεια & Logistics, Βιώσιμο Τουρισμό & Real Estate, Βιο-οικονομία & Αγρο-διατροφή, Βιομηχανική Συμβίωση & Μεταποίηση. 

Η Wealth Avenue συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα μαζί με συστημικές τράπεζες, θεσμικούς επενδυτές και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και «ηχηρά» ονόματα από τον χώρο της ναυτιλίας και του διεθνούς impact investing, με anchor investor την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων. Με αυτήν την επένδυση η εταιρεία κάνει το επόμενο βήμα εξωστρέφειας και διεθνούς ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της. 

Οι επενδυτές της Wealth Avenue αποκτούν προνομιακή πρόσβαση σε ένα διαφοροποιημένο pipeline επενδυτικών projects πολύ υψηλού επιπέδου και διψήφιων εκτιμώμενων αποδόσεων ετησίως, πλήρως εναρμονισμένο με το κύμα του ESG που διαμορφώνει το νέο επιχειρηματικό τοπίο. 

Παράλληλα, η Wealth Avenue με αυτήν την τοποθέτηση εξασφαλίζει πλήρη δικαιώματα απευθείας συν-επένδυσης pari passu με μεγάλους θεσμικούς επενδυτές σε επιλεγμένα projects, βάσει της στρατηγικής της, με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για τους επενδυτές της και περαιτέρω ανάπτυξη του άμεσου χαρτοφυλακίου της.

Aπό το περιοδικό ΧΡΗΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ