Με απώλειες έκλεισε η συνεδρίαση της Τετάρτης στην Wall Street.

Βουτιά -7,9% για τη μετοχή της ΙΒΜ, άλμα +5,4% για Netflix και ο S&P 500 στις 2.809,21 με υψηλό συνεδρίασης στις 2.816,86 μονάδες.

Χθες οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και βεβαίως στα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου.

Όσον αφορά στα της Fed σύμφωνα με το Reuters, τα μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) της κεντρικής τράπεζας εξέφρασαν την άποψη πως η αύξηση στα επιτόκια θα πρέπει να συνεχιστεί. Μάλιστα σε σχέση με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Αυγούστου, από τα πρακτικά του Σεπτεμβρίου  συνάγεται πως δεν έγινε εκτενής συζήτηση για τον κίνδυνο διολίσθησης της αμερικανικής οικονομίας σε ύφεση. Απεναντίας ήταν περισσότεροι οι αξιωματούχοι οι οποίοι βλέπουν ενδείξεις περαιτέρω ανάπτυξης.

Τα αναφέρω αυτά γιατί αυτές τις ημέρες Fed/επιτόκια και αποτελέσματα τριμήνου κρίνουν το…αύριο της Wall Street εάν δηλαδή «χρωστά» ακόμη έναν, ενδεχομένως τελευταίο ανοδικό κύκλο που θα οδηγήσει σε νέα ιστορικά υψηλά ή η «αγορά των αγορών» θα αρχίσει να προετοιμάζεται για την κάθοδο των αρκούδων.

Για αυτό εξετάζοντας τη «μεγάλη εικόνα» (από το 2007) του πανδείκτη S&P 500 όλα τα λεφτά είναι στο αν θα υπερβεί ή όχι το επίπεδο των 2.895 μονάδων. Κρατήστε το, 2.895 μονάδες, εκεί θα κριθεί ο επόμενος κύκλος.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here