Σε θετικό έδαφος οι βασικοί δείκτες της Wall Street χθες Πέμπτη, αποκρυσταλλώνοντας το κλίμα αισιοδοξίας που δημιούργησε σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων και τα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.

Σε εβδομαδιαία βάση, δεδομένου ότι σήμερα Παρασκευή οι αγορές είναι κλειστές (Μεγάλη Παρασκευή για καθολικούς και προτεστάντες), ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,6%, ο γενικός S&P 500 μικρή πτώση της τάξης του 0,1%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq είχε ήπια κέρδη 0,2%.

Η χθεσινή ημέρα ήταν και η πρώτη της διαπραγμάτευσης των μετοχών δύο εταιρειών που πραγματοποίησαν Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO) την Τετάρτη και συγκεκριμένα της Zoom Video Communications Inc. και της Pinterest.

Το μομέντουμ όσον αφορά στα εταιρικά αποτελέσματα είναι θετικό, καθώς το 78% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει μεγέθη ίσα ή μεγαλύτερα εκείνων τα οποία προέβλεπαν οι αναλυτές, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

Ο κλάδος παροχής υπηρεσιών υγείας, ωστόσο, σημείωσε πτώση 4% σε εβδομαδιαία βάση, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για προτάσεις τις οποίες καταθέτουν στο Κογκρέσο βουλευτές και γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος σχετικά με το σύστημα περίθαλψης στις ΗΠΑ. Των απωλειών του κλάδου ηγήθηκαν, σε εβδομαδιαία βάση, η Regeneron Pharmaceuticals και η HCA Healthcare, με πτώση 13% και 9,9% αντίστοιχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here