Κατά 17% βυθίζεται η μετοχή της Macy’s Inc στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η αλυσίδα πολυκαταστημάτων περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη, τις πωλήσεις και το μεικτό περιθώριο, λόγω της μείωσης των πωλήσεων στα τέλη Δεκεμβρίου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου αυξήθηκαν 0,7% σε σχέση με την αύξηση 1% πριν από ένα χρόνο.

Η Macy’s περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την αύξηση των συγκρίσιμων πωλήσεων της χρήσης 2018 στο σχεδόν 2% από το 2,3%-2,55%.

Σε ό,τι αφορά τις καθαρές πωλήσεις, αναμένει ότι θα παραμείνουν αμετάβλητες έναντι προηγούμενης εκτίμησης για αύξηση 0,3%-0,7%, και η πρόβλεψή της για τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή κάνει λόγο για 3,95-4 δολάρια έναντι των 4,10-4,30 δολαρίων.

«Η εορταστική περίοδος ξεκίνησε δυναμικά –ιδιαίτερα στη διάρκεια της Black Friday και της Cyber Week που ακολούθησε, αλλά εξασθένισε στα μέσα Δεκεμβρίου και δεν επέστρεψε στα αναμενόμενα επίπεδα μέχρι την εβδομάδα των Χριστουγέννων», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Jeff Gennette.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here