της Βικτώριας Μακρή

Για νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του κεντροδεξιού φιλελεύθερου κόμματος μιλούν ήδη οι Ευρωπαίοι και τα ξένα μίντια και με τους Έλληνες να απέχουν μια ανάσα από τις κάλπες. Ήδη πολλά ξένα δίκτυα στοιχηματίζουν υπέρ της νίκης της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το Vice News που φιλοξένησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξη αυτή την εβδομάδα, ανέφερε ότι η νίκη του κεντροδεξιού κόμματος θα σημάνει το τέλος της Ευρωπαϊκής στροφής προς τους λαϊκιστές ηγέτες.

Η νίκη στις Ευρωεκλογές έδωσε το στίγμα της νίκης, με την Νέα Δημοκρατία να αυξάνει της έδρες της στο Ευρωκοινοβούλιο, στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, από 5 σε 8, αρκετά μεγάλο ποσοστό αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Έλληνες ευρωβουλευτές στο σύνολο είναι μόλις 21. Επιπλέον, ο Βαγγέλης Μειμαράκης, πρώην πρόεδρος του κόμματος και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ διεκδίκησε μια ισχυρή θέση στο ΕΛΚ και εξελέγη αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ.

  • H νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές έδωσε ένα δυνατό μήνυμα και στις αγορές με το χρηματιστήριο να εκτοξεύεται την επόμενη κιόλας μέρα, με την Reuters να αναφέρει ότι η νίκη του κόμματος ‘’ενθουσίασε’’ τους επενδυτές και ότι ένας τολμηρός Πρωθυπουργός μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε έναν ‘’ενάρετο κύκλο’’.
  • Η Guardian την επόμενη της κεντρικής ομιλίας του προέδρου της ΝΔ ανέφερε ότι η επάνοδος του κόμματος μπορεί να δώσει τέλος στην εποχή των εύθραυστων συνασπισμών.

Παρ’όλα αυτά οι φιλόδοξοι στόχοι που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανάπτυξη της χώρας, χρειάζονται και ισχυρή εντολή προκειμένου να εφαρμοστούν και όλα θα κριθούν από το αυριανό αποτέλεσμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here