Του Βάιου Κρόκου

Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με υποψήφιο επενδυτή θα πραγματοποιήσει η Τεχνική Ολυμπιακή της οικογένειας Στέγγου για την πώληση του Πόρτο Καρράς.

Από τις αρχές του έτους η εταιρεία πραγματοποίησε σειρά επαφών με υποψήφιους επενδυτές ωστόσο τώρα φαίνεται πως οι διαβουλεύσεις εισέρχονται στο επόμενο επίπεδο με έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, με την εταιρεία να το γνωστοποιεί με μια λιτή ανακοίνωση στο ΧΑ.

Στην εν λόγω διαπραγμάτευση η οικογένεια Στέγγου εισέρχεται με πλάνο και περισσότερη χρονική άνεση, όπως σχολιάζουν κύκλοι της αγοράς, καθώς η δέσμευση που είχε υπογραφεί με την επενδυτική εταιρεία Fortress, η οποία χορήγησε δάνειο 40 εκατ. ευρώ, έκανε λόγο για ένα διάστημα 30 μηνών ως καταληκτική ημερομηνία πώλησης του Πόρτο Καρράς.

Στα «ατού» της πλευράς Στέγγου θεωρείται η κατοχή πλέον (ύστερα από χρόνια προσπαθειών) άδειας ανέγερσης 526 πολυτελών κατοικιών. Παράλληλα χωρίς να υπολογίζεται η αξία αυτών, οι επίσημες αναφορές εκτιμητών αποτιμούσαν το 2018 την αξία του συγκροτήματος στα 400 εκ. ευρώ περίπου.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως πρόσφατα η Τεχνική Ολυμπιακή ξεκίνησε διαδικασίες απορρόφησης της κατασκευαστικής δραστηριότητας της Πόρτο Καρράς (κατέχει πτυχίο 7ης τάξης).

Οι τουριστικές δραστηριότητες (καζίνο, παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών, διαχείριση ακίνητης περιουσίας, δραστηριότητες ελλιμενισμού) περνούν σε νέα υπό σύσταση εταιρεία, δημιουργώντας το έδαφος για ένα «καθαρό» τουριστικό – ξενοδοχειακό deal, όπως σχολιάζουν κύκλοι της αγοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here