Με στόχο την καθημερινή της χρήση από επιχειρήσεις και νοικοκυριά, το Υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Αγγλίας καταρτίζουν πλάνα για την υιοθέτηση ενός ψηφιακού νομίσματος (σ.σ. Digital pound), όπως ανακοινώθηκε.

Η ψηφιακή λίρα αναμένεται να εκδοθεί από την Τράπεζα της Αγγλίας και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για καθημερινές πληρωμές σε καταστήματα ή μέσω e-commerce.

H ψηφιακή λίρα θα, σε περίπτωση που υιοθετηθεί, θα είναι εναλλάξιμη με μετρητά και τραπεζικές καταθέσεις.

Πώς θα ήταν μια ψηφιακή λίρα;

-Θα διαδραματίζει τον ρόλο των μετρητών στον ψηφιακό κόσμο

-10 £ μιας ψηφιακής λίρας θα αξίζει όσο και σε μετρητά (10 £)

• Με την επιφύλαξη αυστηρών προτύπων απορρήτου και προστασίας δεδομένων – ούτε η κυβέρνηση ούτε η Τράπεζα θα έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα και οι κάτοχοι θα έχουν το ίδιο επίπεδο απορρήτου όσο εκείνων που έχουν έναν τραπεζικό λογαριασμό

•Θα υπάρχει πρόσβαση μέσω ψηφιακών πορτοφολιών που θα μέσω smartphone ή έξυπνων καρτών

•Θα χρησιμοποιείται για πληρωμές ηλεκτρονικά ή σε φυσικά κατάστημα, χωρίς πρόσθετους τόκους ή χρεώσεις

•Θα υπάρχουν σε πρώτο στάδιο περιορισμοί σχετικά με το ποσό που θα μπορούσε να κρατήσει σε digital νόμισμα ένα άτομο ή μια επιχείρηση

Χώρες σε όλο τον κόσμο εξετάζουν παρόμοιες προτάσεις, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Ευρωζώνης και των ΗΠΑ και της Κίνας.

Σε αντίθεση με τα κρυπτοστοιχεία και τα σταθερά νομίσματα, η ψηφιακή λίρα θα εκδίδεται από την Τράπεζα της Αγγλίας και όχι από τον ιδιωτικό τομέα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here