για το Ηνωμένο Βασίλειο από το 1972, σύμφωνα με το Bllomberg. Μειώνονται φόροι και εισφορές τόσο στους μισθούς των εργαζομένων όσο και στις εταιρίες. Μειώθηκε επίσης το τέλος χαρτοσήμου για αγορές ακινήτων.

Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Kwasi η στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για τους λογαριασμούς ενέργειας έχει κόστος που φτάνει τα 60 δισ. λίρες για τους επόμενους έξι μήνες.

Τα μέτρα στοχεύουν στην αποτροπή της ύφεσης που η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμά ότι έχει ήδη ξεκινήσει, όπως και στην αύξηση της παραγωγικότητας, η οποία έχει μείνει πίσω από άλλες χώρες της Ομάδας των Επτά. Από την άλλη υπάρχουν φωνές και αντιδράσεις από το φόβο ότι το πακέτο θα προκαλέσει νομισματική κρίση και θα πλήξει την αγγλική λίρα, καθώς το χρέος θα αυξηθεί με ταχύτερο ρυθμό.

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση θέλει να επιτύχει ανάπτυξη της οικονομίας 2,5% ετησίως, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί για περισσότερο από μια δεκαετία.

Τα μέτρα της βρετανικής κυβέρνησης περιλαμβάνουν:

*Μείωση του κύριου συντελεστή φόρου εισοδήματος για τους εργαζόμενους έναν χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο, με το βασικό φορολογικό συντελεστή να παραμένει στο 19% το 2023 αλλά κατάργηση του ανώτατου συντελεστή φόρου 45%

*Κατάργηση της αύξησης 1,25% στους φόρους της Εθνικής Ασφάλισης

*Τερματισμός της προγραμματισμένης αύξησης του εταιρικού φόρου, αφήνοντας τον βασικό φόρο στο 19%

*Μείωση του χαρτοσήμου για αγορές κατοικιών, που προκάλεσε άνοδο στις μετοχές των κατασκευαστών κατοικιών, με ελάφρυνση του βάρους για 200.000 αγοραστές ετησίως

*Κατάργηση ανώτατου ορίου στις πληρωμές μπόνους στους τραπεζίτες

*Δημιουργία και νέων «επενδυτικών ζωνών» με πιο λίγους κανονισμούς για όσους χτίζουν επιχειρήσεις

*Ακύρωση προγραμματισμένης αύξησης των φόρων στο αλκοόλ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here