Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η MetLife βραβεύθηκε από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, για την εθελοντική προσφορά και τη συμβολή της στη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Η βράβευση έγινε την Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018, στο πλαίσιο του 12ου Πανελλαδικού Τελικού Διαγωνισμού για την ανάδειξη της «Καλύτερης Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2018», που διοργανώθηκε από το ΣΕΝ/JA με την υποστήριξη της MetLife και με την παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του υφυπουργού Παιδείας, κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη και του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Τζέφρευ Πάιατ. To βραβείο εκ μέρους της MetLife παρέλαβε ο κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της εταιρίας.

 

 

Η συνεργασία μεταξύ της MetLife και του ΣΕΝ/JA για την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Life Changer, που υλοποιεί η MetLife παγκοσμίως ως μέρος του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “We Care”. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προώθηση της ενημέρωσης των νέων σε θέματα οικονομίας και οικονομικής διαχείρισης, καθώς και η ενεργός στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Στην Ελλάδα, η MetLife υλοποιεί το πρόγραμμα Life Changer τα τελευταία 4 χρόνια σε συνεργασία με το ΣΕΝ/JA, έχοντας επενδύσει συνολικά πάνω από 450.000€. Η εταιρία υποστηρίζει συστηματικά τη διοργάνωση στη χώρα μας των φοιτητικών και μαθητικών διαγωνισμών του Πανευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Junior Achievement Europe, τόσο μέσω χορηγιών όσο και με τη συμμετοχή εθελοντών στελεχών της, οι οποίοι παρέχουν στις ομάδες καθοδήγηση και mentoring, προκειμένου να αποκτήσουν οικονομικές γνώσεις και να εφαρμόσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Μέχρι σήμερα, στο πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει συνολικά πάνω από 400 εθελοντές, ανώτερα και ανώτατα στελέχη και ασφαλιστικοί σύμβουλοι της MetLife, οι οποίοι έχουν εκπαιδεύσει πάνω από 4.000 μαθητές, όλων των βαθμίδων. 

Παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΣΕΝ/JA, κ. Αργύρη Τζηκόπουλο, ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά το ΣΕΝ/JA για την τιμητική αυτή βράβευση. Για εμάς στην MetLife η σημαντικότερη ηθική ανταμοιβή είναι να βλέπουμε τις ιδέες των παιδιών να παίρνουν ζωή και να αναβαθμίζουν κάθε χρόνο και περισσότερο το επίπεδο των διαγωνισμών, σε όρους δημιουργικότητας και καινοτομίας. Είμαστε ευτυχείς γιατί και φέτος επιβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα δυναμικό νέων ανθρώπων, με γνώσεις, ταλέντο και πάθος. Συνεχίζουμε, λοιπόν, τη συνεργασία μας με το ΣΕΝ/JA, με υπερηφάνεια, με την ενεργό συμμετοχή των ανθρώπων μας και με την πολύτιμη υποστήριξη και την τεχνογνωσία που μας παρέχει η MetLife. Στόχος μας είναι, μέσα από αυτή τη σύμπραξη, να συμβάλουμε στην ενδυνάμωση της νέας γενιάς και στην ανάδειξη των νέων επιχειρηματιών και στελεχών, οι οποίοι μπορούν να κάνουν στο μέλλον τη διαφορά, για τους ίδιους, αλλά και για τον τόπο μας.»

 

 

Το πρώτο βραβείο «Καλύτερης Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2018» απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, στη μαθητική επιχείρηση «Helme.t’» από τα εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα, για το σχεδιασμό του «noctua kit», ενός έξυπνου κιτ επικοινωνίας του κράνους με τη μηχανή, που βοηθά στην αποφυγή των ατυχημάτων των δικυκλιστών.

Είχε προηγηθεί, την Παρασκευή 25 Μαΐου, η διεξαγωγή του διαγωνισμού Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start UP 2018». Το πρώτο βραβείο κέρδισε η ομάδα “CargOps”, που αποτελείται από φοιτητές του Τμήματος  Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημιου Αθηνών, για τη δημιουργία ενός «έξυπνου κοντέινερ» που μπορεί να ειδοποιεί για τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας των μεταφερόμενων προϊόντων, αλλά και για τυχόν παραβιάσεις ή παρεκκλίσεις από το προκαθορισμένο δρομολόγιο.

Οι νικήτριες ομάδες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους αντίστοιχους Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς, “Company of the Year Competition 2018”, που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι στις 16 – 18 Ιουλίου και “Enterprise Challenge 2018”, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας στις 25 – 27 Ιουνίου 2018.

150 χρόνια MetLife 

Το 2018 η MetLife, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους ασφαλιστικών υπηρεσιών παγκοσμίως, συμπληρώνει 150 χρόνια δραστηριότητας. Από την ίδρυσή της, το 1868, μέχρι σήμερα, η MetLife ακολουθεί μια πορεία συνεχούς ανάπτυξης, με κύριο χαρακτηριστικό τη διαρκή εξέλιξη και την αποτελεσματική προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών. Σήμερα, η εταιρία δραστηριοποιείται σε 44 χώρες σε όλον τον πλανήτη, απασχολεί συνολικά 57.000 εργαζόμενους, διαθέτει ενεργά συμβόλαια συνολικής αξίας 4,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (στοιχεία μέχρι 12/31/2017) και έχει καταβάλει περίπου 45 δισεκατομμύρια δολάρια στους ασφαλισμένους της, ενώ την εμπιστεύονται πάνω από 90 εταιρίες του FORTUNE100, για την ασφάλιση του προσωπικού τους.

Κύριο γνώρισμα στην ιστορία της MetLife είναι η επένδυση στην καινοτομία, με σκοπό τη δημιουργία αξίας και τη διατήρηση της ηγετικής της θέσης στην αγορά. Ήταν η πρώτη εταιρία που προσέφερε ασφάλιση έναντι βιομηχανικών κινδύνων, η πρώτη που εισήγαγε στην αγορά την ομαδική ασφάλιση για επιχειρήσεις και η πρώτη ασφαλιστική που εγκατέστησε ευρείας κλίμακας σύστημα ηλεκτρονικής επεξεργασίας δεδομένων. Εξίσου διαχρονικό και αναπόσπαστο στοιχείο της κουλτούρας της MetLife αποτελεί η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, στο πλαίσιο της οποίας λειτουργεί ως αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος, με σημαντικό αποτύπωμα στις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται. Το 2017 η MetLife παγκοσμίως επένδυσε περισσότερα από 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια στους τομείς της πράσινης οικονομίας, της εκπαίδευσης και της έρευνας, αλλά και σε προγράμματα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών μετά από φυσικές καταστροφές. Επιπλέον, το MetLife Foundation, συνεχίζοντας την παράδοση προσφοράς της εταιρίας, έχει κατευθύνει από την ίδρυσή του, το 1976, περισσότερα από 853 εκατομμύρια δολάρια σε επιδοτήσεις και προγράμματα.

Σχετικά με τη MetLife Ελλάδος

MetLife δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1964, καθιερώνοντας τον θεσμό της ασφάλειας Ζωής στη χώρα μας ενώ αποτελεί «μέτρο αναφοράς» στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά. Η MetLife είναι Νο1 επιλογή και στον τομέα των Ομαδικών Ασφαλίσεων. Μέσα από μια ευρεία γκάμα ευέλικτων ατομικών και ομαδικών Ασφαλιστικών Προγραμμάτων, καλύπτει αποτελεσματικά τους κλάδους Ζωής, Προσωπικών Ατυχημάτων, Υγείας και Συνταξιοδότησης, παρέχοντας ολοκληρωμένη προστασία σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αξιοποιώντας τη διεθνή τεχνογνωσία αλλά και την πλούσια εμπειρία που διαθέτει σε τοπικό επίπεδο, η MetLife έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης στη χώρα μας. Στοχεύοντας στο πραγματικό όφελος των ασφαλισμένων της, η MetLife προσφέρει καινοτόμα και ευέλικτα Προγράμματα και Υπηρεσίες που ακολουθούν τις εξελίξεις στο ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here