Σημαντικές τροπολογίες του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σε νομοσχέδιο του υπουργείου ….Μεταναστευτικής Πολιτικής, ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή.

Η τροπολογία προβλέπει:

  • μείωση του ορίου των οφειλών που θεωρούνταν μικρές και δεν υπάγονταν έως τώρα στον εξωδικαστικό μηχανισμό, αλλά ικανοποιούνταν πλήρως.
  • αύξηση στα 300.000 ευρώ από τα 50.000 ευρώ που είναι σήμερα του ορίου των οφειλών που μπορούν να ρυθμισθούν μέσω της λεγόμενης απλοποιημένης διαδικασίας.

Παρέχεται επίσης

  • δυνατότητα στους πιστωτές να εξαιρούν από την εξωδικαστική διευθέτηση απαιτήσεις που δεν οφείλονται σε επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και
  • προστασία των οφειλετών από τις κατασχέσεις εις βάρος τους, στις οποίες προχωρούσε το Δημόσιο μεσούσης της διαδικασίας του εξωδικαστικού.

Από τις νέες τροποποιήσεις στον νόμο 4469/2017, προστατεύονται οι οφειλέτες από κατασχέσεις του Δημοσίου για όσο διαρκεί η διαδικασία του εξωδικαστικού.

Η αναστολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης ισχύει μέχρι και τη σύνταξη πρακτικού περαίωσης της διαδικασίας του εξωδικαστικού.

Τέλος, η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση οφειλών στον εξωδικαστικό μηχανισμό παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, ενώ αρχικά έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here