της Ελενας Ερμείδου

Αν και το cyber μονοπωλεί την κουβέντα σε υπερβολικό επίπεδο, ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος χωρίς να μπορούμε να προβλέψουν επακριβώς τις ζημιές και τις αλυσιδωτές επιπτώσεις ενός τέτοιου χτυπήματος, στην Ελλάδα ακόμα το δουλεύουμε σε επίπεδο εκπαίδευσης τόνισε στο συνέδριο για τους cyber κινδύνους που διοργάνωσε σήμερα η Ethosmedia ο Κωνσταντίνος Βούλγαρης, Financial Lines & Casualty Manager AIG. H AIG δουλεύει πάνω στην παραμετροποίηση των κινδύνων και στην δημιουργία ενός Cyber Portal.

“Δυστυχώς ακόμα υπάρχουν διαφωνίες για τον τρόπο αντιμετώπισης”, ανέφερε, αποκαλύπτοντας ότι στην Ελλάδα πριν δυο εβδομάδες, σε κλάδο υπηρεσιών, από λάθος υπαλλήλου επηρεάστηκαν 10 εταιρείες του ίδιου κλάδου.

Ο ίδιος έκανε λόγο για αλυσιδωτές επιπτώσεις υπογραμμίζοντας ότι οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι μπορούμε να υπολογίζουμε.

Προσέθεσε ότι το Cyber δεν αφορά μόνο τα προσωπικά μας στοιχεία αλλά και τα εταιρικά δεδομένα όπως είναι οι πατέντες, οι συμφωνίες με προμηθευτές, τα συμβόλαια, παρατηρώντας ότι πολλοί εκ των εμπλεκόμενων έχουν μείνει στην νομοθεσία GDPR.

Πάντως σιγά – σιγά μπαίνει και το cyber σαν απαιτούμενο έστω και έμμεσα σε υπάρχοντα συμβόλαια, ενώ το κόστος δεν είναι απαγορευτικό για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Εμμένοντας στο κόστος των cyber συμβολαίων, τόνισε ότι απαιτείται ακόμα πολλή δουλειά στην παραμετροποίηση της κοστολόγησης, ωστόσο απουσιάζει αυτή την στιγμή μία βάση δεδομένων. Ενώ, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν και οι συνθήκες μεταβάλλονται, τα παλαιότερα δεδομένα αχρηστεύονται.

Στο τρέχον διάστημα η AIG δουλεύει ένα cyber portal και παράλληλα προσπαθεί να χτίσει μία σχέση συνεχή με εργαλεία εκπαίδευσης, remote scan για ανάλυση των υποδομών της εταιρείας

Στην ενίσχυση των πωλήσεων σημαντικό ρόλο έχουν οι μεσίτες ασφαλίσεων καθώς το μέλλον για τα προϊόντα αυτά έχει σημαντικές προοπτικές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here