της Ελενας Ερμείδου

Υπέρ – τριπλασίασε τον αριθμό των επιβατών της, η Volotea, η αεροπορική που συνδέει πόλεις μεσαίου και μικρού μεγέθους στην Ευρώπη, χάρη στη νέα βάση της στην Αθήνα και στα νέα δρομολόγιά της. Η αεροπορική που εγκαινίασε στις 3 Μαΐου τη βάση της στην Αθήνα με  τη μόνιμη στάθμευση ενός αεροσκάφους Boeing 717 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προσθέτοντας 2 νέα δρομολόγια στα 6 που ήδη πραγματοποιούνταν, ενώ ανακοίνωσε διατήρηση των πτήσεων προς Βενετία, Μύκονο και Σαντορίνη και το χειμώνα.

Σχετικά με την δημιουργία βάσης της στην Αθήνα και τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου ο Carlos Muñoz, ιδρυτής και CEO της Volotea δήλωσε ικανοποιημένος από την καταγραφή των αποτελεσμάτων, από τις επιχειρησιακές δραστηριότητες και την υποστήριξη του ΔΑΑ, ενώ από την πλευρά του ο Γιάννης Παράσχης, CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών τόνισε την πρόθεση υποστήριξης του ΔΑΑ για την περαιτέρω διεύρυνση των επιχειρηματικών στόχων της Volotea, υπογραμμίζοντας τον αριθμό των ταξιδιωτικών επιλογών που έχουν στην διάθεση τους οι επιβάτες, καθώς και την αύξηση των προοπτικών διασυνδεσιμόητας της Αθήνας.

Στο πλαίσιο των στόχων της, η Volotea ανακοίνωσε χτες ότι τα δρομολόγια προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Μύκονο και Βενετία επεκτείνονται και θα πραγματοποιούνται και την επερχόμενη χειμερινή περίοδο, με τρεις έως τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα.

Η Volotea εξυπηρετεί πλέον από την Αθήνα ένα σύνολο 8 προορισμών: 3 δρομολόγια εσωτερικού (Σαντορίνη, Μύκονος και Ηράκλειο) και 5 δρομολόγια στην Ιταλία (Βενετία, Μπάρι, Γένοβα, Παλέρμο και Βερόνα).

Από την έναρξη του έτους, η Volotea έχει μεταφέρει 100.000 επιβάτες, 3,5 φορές περισσότερους από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Παράλληλα, οι πτήσεις της εταιρείας σημείωσαν πληρότητες της τάξης του 93% κατά μέσο όρο στο πρώτο εξάμηνο του 2018. Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις των δύο νέων δρομολογίων που ξεκίνησαν το Μάιο του 2018, προς το Ηράκλειο και τη Βερόνα, οι αντίστοιχες υψηλές πληρότητες ήταν της τάξης του 94% και του 88% αντίστοιχα.

Το 2018, η Volotea άνοιξε 58 νέα δρομολόγια που προστέθηκαν σε ένα σύνολο 293 δρομολογίων, πετώντας σε 78 πόλεις μεσαίου και μικρού μεγέθους στην Ευρώπη σε 13 χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Τσεχία, Αλβανία, Πορτογαλία, Μάλτα, Αυστρία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο.

Η εταιρεία δε, εκτιμά ότι το 2018 θα μεταφέρει συνολικά από 5,7 εκ έως  6 εκ. επιβάτες.

Εχει δώδεκα βάσεις: Βενετία, Νάντη, Μπορντό, Παλέρμο, Στρασβούργο, Αστούριας, Βερόνα, Τουλούζη, Γένοβα, Μπιλμπάο, Μασσαλία και Αθήνα. Οι τελευταίες τρεις εγκαινιάστηκαν πρόσφατα, μέσα στο 2018.

Το Airbus A319 είναι το αεροσκάφος που η εταιρεία έχει επιλέξει για τη μελλοντική ανάπτυξή της και το οποίο θα της επιτρέψει να αυξήσει την επιβατική χωρητικότητά της κατά 20%, σε 150 θέσεις, καθώς και να επιχειρεί σε δρομολόγια μακρύτερων αποστάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here