Η Vodafone Group PLC κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά των δραστηριοτήτων της Liberty Global PLC σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες δημιουργώντας έναν από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους στην Ευρώπη.

Η Liberty Global του δισεκατομμυριούχου επενδυτή John Malone συμφώνησε να πουλήσει τις δραστηριότητες της σε Γερμανία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Τσεχία στην βρετανική Vodafone, με την αξία της συμφωνίας να φτάνει τα 22,5 δισ. δολ.

Η συμφωνία αναμένεται να αντιμετωπίσει μία πολύμηνη έρευνα στο πλαίσιο των αντιμονοπωλιακών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο εάν ολοκληρωθεί θα οδηγήσει σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη.

Η διοίκηση της Liberty εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξη ότι οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές θα δώσουν το πράσινο φως στη συμφωνία η οποία αναμένεται να κλείσει το δεύτερο μισό του 2019.

Η συμφωνία ωστόσο αναμένεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Deutsche Telekom. Ένας εκπρόσωπος του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού δήλωσε ότι η συμφωνία θα οδηγήσει σε “σημαντικούς περιορισμούς”, προσθέτοντας ότι “οι αντιμονοπωλιακές αρχές θα εξετάσουν την υπόθεση”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ