Γράφει η «ξενοδόχος»

Η Ελλάδα αναδεικνύεται στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς τη φετινή χρονιά για την TUI αλλά και για το 2023.

Χθες, με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα για το α’ εξάμηνο της οικονομικής χρήσης 2021/ 2022 ο CEO του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού στην Ευρώπη, ο κ. Fritz Joussen δήλωσε ότι η Ελλάδα μαζί με την Τουρκία καταγράφουν σημαντική άνοδο όσον αφορά τις κρατήσεις στις αγορές όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος.

Είχε προηγηθεί προ ημέρων στο Grecotel Cape Sounio, η συνάντηση 170 Ελλήνων ξενοδόχων με στελέχη του ομίλου.

Οι τελευταίοι είχαν την ευκαιρία να τους ενημερώσουν για την προνομιακή θέση πλέον του ελληνικού τουρισμού στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών:

  • Τα υψηλά στάνταρ που τήρησαν τα ελληνικά ξενοδοχεία τα δύο χρόνια της πανδημίας και η πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων σε συνδυασμό με τα ελάχιστα κρούσματα, είχαν καθοριστική σημασία για την προτίμηση αυτή, σύμφωνα με τους επιτελείς της TUI με βάση τα μηνύματα που λαμβάνουν από τις κύριες αγορές που αφορούν την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, αλλά και τη Σκανδιναβία.

 

Yπενθυμίζεται εδώ ότι ο όμιλος έχει θέσει το στόχο για τη χώρα μας για ένα συνολικό αριθμό 3 εκατομμυρίων επισκεπτών σε ελληνικούς προορισμούς τη φετινή χρονιά από όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται.

Συνολικά σε όλους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς όπου πουλάει ‘’πακέτα’’ ο όμιλος, για τη φετινή θερινή σεζόν, το προσφερόμενο πρόγραμμα του ομίλου είναι σε επίπεδα αντίστοιχα του 2019 και αυτή την στιγμή ο όγκος των θερινών κρατήσεων βρίσκεται στο επίπεδο του 85% του 2019, αν και οι επιτελείς του ομίλου εκτιμούν ότι τελικά οι κρατήσεις του καλοκαιριού θα ‘’πιάσουν’’ τα επίπεδα του 2019.

Ιδιαίτερη δυναμική παρουσιάζουν οι κρατήσεις τις τελευταίες εβδομάδες κυρίως στην TUI Γερμανίας και στην TUI Ολλανδίας:

Και οι δύο αγορές σημείωσαν διψήφια αύξηση για το καλοκαίρι του 2022 τον Απρίλιο, πάνω από τα επίπεδα της ίδιας περιόδου για το καλοκαίρι του 2019.

Όσον αφορά τη συνολική εξέλιξη των κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2022, η TUI Βρετανίας έχει την πρωτιά με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης για τις κρατήσεις του φετινού καλοκαιριού, κατά 11% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here