Σημάδια βελτίωσης και ανάκαμψης εμφανίζουν οι δείκτες στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μολονότι η αγωνία για Brexit συνεχίζεται παρά το μπλόκο των Βρετανών βουλευτών σε έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον την ανακοίνωση μιας σειράς μακροοικονομικών ανακοινώσεων στην περιοχή. Συγκεκριμένα, αργότερα ανακοινώνονται τα στοιχεία για την απασχόληση και το ΑΕΠ στην ευρωζώνη, ενώ απογοήτευση προκαλούν τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή στην Γερμανία, ύστερα από την πτώση της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο. Η συνολική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,6% τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σε προσαρμοσμένους όρους, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal, ανέμεναν αύξηση 0,1%.

Στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου, η είδηση επανέναρξης των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας στις αρχές Οκτωβρίου έδωσε ανάσα ανακούφισης στις διεθνείς αγορές που ελπίζουν σε αποκλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 κινείται σταθεροποιητικά, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει οριακά κέρδη της τάξης του 0,02%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,21%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει απώλειες 0,18% και ο γαλλικός CAC ενισχύεται οριακά κατά 0,02%.

Σε θετικό έδαφος η ευρωπεριφέρεια, με τον ισπανικό IBEX να καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,06%, τον ιταλικό FTSE MIB να ενισχύεται κατά 0,18% και τον πορτογαλικό PSI να κερδίζει 0,8%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here