Ενισχύουν την εργασιακή ηρεμία και τον δεσμό εργαζομένων και επιχείρησης. Ο λόγος για τις Ομαδικές Ασφαλίσεις όπως εξηγεί ο κ. Γεώργιος Βλασσόπουλος, Υπεύθυνος Μονάδας Ομαδικών Ασφαλίσεων Κλάδου Ζωής, Ατλαντική Ένωση ΑΕΓΑ. Αναλύει τα τελευταία προγράμματα της εταιρείας, πρόσθετες και ειδικές καλύψεις και την ευρύτερη στρατηγική, μεταξύ άλλων, της Ατλαντικής Ένωσης στο τομέα αυτόν.

iw? Πώς επωφελούνται εργοδότες και εργαζόμενοι από τα ομαδικά προγράμματα ασφαλίσεων;

απ. Η ομαδική ασφάλιση είναι μια πολύτιμη παροχή για τον εργαζόμενο, αφού: 

  • ενδυναμώνει το αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς για τον ίδιο τον εργαζόμενο, αλλά και για την οικογένειά του, καθώς δίνει πρόσβαση σε παροχές και υπηρεσίες που θα ήταν δύσκολο να αγοράσει ο εργαζόμενος με δική του δαπάνη,
  • προσφέρει αποτελεσματική οικονομική προστασία και ηρεμία στις δύσκολες στιγμές, διατηρώντας ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης για τον ίδιο τον εργαζόμενο και την οικογένειά του,
  • συμβάλλει έμμεσα στη βελτίωση του εισοδήματος του εργαζομένου.

Από την άλλη πλευρά, ο εργοδότης διασφαλίζει εργασιακή ηρεμία και ενισχύει την πίστη του εργαζομένου προς την εταιρεία, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας. Επιπλέον, η δαπάνη ασφαλίστρων λογίζεται ως παραγωγική και φοροεκπίπτει κατά 100%.

 Στο σημείο αυτό, αξίζει να τονίσουμε ότι η Ατλαντική Ένωση, με πάνω από 52 χρόνια γόνιμης παρουσίας στην Ελλάδα, αναδεικνύεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια πρώτη ασφαλιστική εταιρεία γενικών ασφαλίσεων και ζωής στην ελληνική αγορά, με Δείκτη Φερεγγυότητας 275,42, έχει μακρά παράδοση συνεχούς κερδοφορίας, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης 400.000 ατομικών και εταιρικών πελατών, ανήκει στο club των 50 ταχύτερα ανερχόμενων ελληνικών επιχειρήσεων (Fortune), διαθέτει κορυφαίες διεθνείς συνεργασίες σε επίπεδο αντασφαλιστών και μετόχων και έχει μέτοχο την Basler, που είναι μέλος του ομίλου της κορυφαίας ελβετικής τραπεζοασφαλιστικής εταιρείας Bâloise.

iw? Ποια είναι τα τελευταία προγράμματα που προσφέρετε;

απ. Τα ομαδικά προγράμματα που προσφέρει η Ατλαντική Ένωση είναι δυνατόν να περιλαμβάνουν τις παρακάτω παροχές: 

  • Ασφάλεια ζωής-ατυχήματος-αναπηρίας, προστασία εισοδήματος
  • Κάλυψη εξόδων περίθαλψης-επιδόματα νοσοκομειακής περίθαλψης, χειρουργικής επέμβασης, σοβαρών ασθενειών, τοκετού-προληπτική ιατρική
  • Επείγουσα μεταφορά

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία μας έχει ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων ομαδικής ασφάλισης με νέα, εξειδικευμένα προϊόντα, που απευθύνονται σε όλο και πιο πολλούς τομείς της αγοράς. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι σήμερα η εταιρεία μας παρέχει προς τους συνεργάτες της tailor-made λύσεις, με προγράμματα που απευθύνονται σε κάθε μεγέθους ομάδα ή επιχείρηση. 

Ειδικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αθλητικές ακαδημίες, εκπαιδευτήρια, κατασκηνώσεις, έχουμε αναπτύξει πολύ ανταγωνιστικά προτιμολογημένα προγράμματαευρέος φάσματος καλύψεων, που καλύπτουν άριστα τις ανάγκες κάθε επιχείρησης.

iw? Ποιες πρόσθετες και άλλες ειδικές καλύψεις προσφέρονται;

απ. Παραθέτουμε, συνοπτικά, μερικά από τα στοιχεία που διακρίνουν την εξυπηρέτησή μας προς τους ασφαλισμένους: 

  • Σύγχρονο σύστημα διαχείρισης και άμεση καταβολή παροχών, με απευθείας πληρωμή εξόδων υγείας σε συμβεβλημένους παρόχους.
  • Δίκτυο Υγείας: Τα μέλη ενός ομαδικού συμβολαίου στην Ατλαντική Ένωση αποκτούν αυτόματα πρόσβαση σε ένα ευρύ σύστημα υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, που υποστηρίζεται από ένα εκτεταμένο δίκτυο 50 συμβεβλημένων νοσοκομείων, γιατρών και διαγνωστικών κέντρων, όπου τα έξοδα καλύπτονται απευθείας, αλλά και από τηλεφωνικό κέντρο 24ωρης λειτουργίας (αριθμός κλήσης 10234).

iw? Ποια στρατηγική πώλησης ακολουθείτε;

απ. Η Ατλαντική Ένωση στηρίζει την ανάπτυξη των πωλήσεων στα ομαδικά, στα ανεξάρτητα δίκτυα με τα οποία συνεργάζεται, με προϊόντα απλά, εύληπτα και εύκολα τόσο σε επίπεδο προώθησης-πώλησης όσο και σε επίπεδο διαχείρισης. Με ειδική μονάδα ομαδικών ασφαλίσεων, φροντίζουμε με αμεσότητα και ταχύτητα για την αποτελεσματική υποστήριξη των συνεργατών μας σε κάθε τομέα, όπως εκπαίδευση, έκδοση προσφοράς, υποστήριξη στην παρουσίαση της προσφοράς, υποστήριξη στην επικοινωνία του προγράμματος, αυτοματοποιημένες διαδικασίες διαχείρισης και εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων. 

iw? Τι συμβαίνει στις επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας και ποιες είναι οι προοπτικές του κλάδου την «επόμενη μέρα»;

απ. Η πανδημία είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας, με άγνωστη προς το παρόν διάρκεια. Συνεπώς, ο σχεδιασμός των επιχειρήσεων για την «επόμενη ημέρα» οφείλει να λαμβάνει υπόψη πιθανές επιπτώσεις από μελλοντική λειτουργία με υγειονομικούς περιορισμούς. Υπό αυτές τις συνθήκες, η αποτελεσματική αξιοποίηση του δοκιμαζόμενου ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στην προσπάθεια των επιχειρήσεων να συγκρατήσουν τα κόστη τους και ταυτόχρονα να διατηρήσουν την παραγωγικότητα και την αφοσίωση των εργαζομένων τους.

 Η ομαδική ασφάλιση, αποδεδειγμένα, είναι το εργαλείο εκείνο που χρειάζονται αυτήν τη στιγμή οι εργοδότες. Ένα σύγχρονο και ευέλικτο ομαδικό πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες της επιχείρησης και κυρίως των εργαζομένων της με καλύψεις ζωής, υγείας, αποταμίευσης, συνταξιοδότησης και να τους βοηθήσει να μειώσουν τις ανησυχίες και την ανασφάλεια για το μέλλον τους.

 Με την προϋπόθεση ότι οι δυνατότητες που δίνει η ομαδική ασφάλιση στη διαχείριση αυτής της σύνθετης πραγματικότητας θα φθάσουν στους αποδέκτες της αγοράς ως ένα ισχυρό μήνυμα, η προοπτική του κλάδου προδιαγράφεται αισιόδοξη για το μέλλον.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here