Σε λίγες ημέρες “καταφθάνει” η Black Friday και αμέτρητα μαγαζιά σε Ελλάδα και εξωτερικό θα προχωρήσουν σε συμφέρουσες προσφορές και εκπτώσεις.

Φέτος, σε μια δύσκολη συγκυρία, ο Έλληνας καταναλωτής προτίθεται να ψωνίσει; Kι αν ναι, τότε τι αγορές θα κάνει;

Θήκες, καλύμματα και προστατευτικά οθόνης λάμπες φωτισμού, εργαλεία για την τέχνη της περιποίησης νυχιών αλλά και καλώδια και αντάπτορες περιλαμβάνονται στις κυρίαρχες κατηγορίες στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών την ημέρα της Black Friday.

Σύμφωνα με έρευνα της eBay με βάση τις καταναλωτικές συνήθειες τα τελευταία χρόνια, πολλοί αγοραστές στην Ελλάδα αξιοποιούν την ημέρα της Black Friday για να αγοράσουν τα αγαπημένα τους gadget.

Πλην της κορυφαίας πεντάδας, και όσον αφορά ακριβότερες αγορές, φαίνεται ότι οι περισσότεροι επιλέγουν να επενδύσουν σε προϊόντα όπως ρολόγια χειρός, PC Laptops & Netbooks, κινητά και smart phones.

Φαίνεται επίσης πως η πλειοψηφία των αγοραστών πραγματοποιεί τις αγορές του συνήθως τις πρωινές ώρες. Στη συνέχεια, παρατηρείται μία μείωση, η οποία όμως φαίνεται να αυξάνεται ξανά μετά τις 9 μ.μ.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως παρατηρείται αύξηση στη χρήση του eBay App, από 19% το 2017 στο 29% το 2019. Παράλληλα, παρατηρείται μία μικρή μείωση στη χρήση του desktop για αγορές, από 74% το 2017 στο 61% το 2019.

Όσο για τα πιο ακριβά αντικείμενα που αγόρασαν οι Έλληνες τις ημέρες της Black Friday, το 2017 ένα Stack 4 Stück Bitmain AntMiner S9 Bitcoin-Miner 14 TH/s Mining Rig αγοράστηκε στο ποσό των 8.084 δολαρίων, ενώ το 2018, ένα Tudor snowflake πωλήθηκε σε Έλληνα αγοραστή στο ποσό των 4.290 δολαρίων. Την περασμένη χρονιά, ένας Έλληνας αγόρασε αμερικάνικα γραμματόσημα (1917-1919 Franklin 20 Cent SC515d Top Perf10) για 5,320 δολάρια (που αντιστοιχεί σε 4.505 ευρώ).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here