Το Freedom Pass, η ψηφιακή κάρτα με την οποία οι νέοι όλης της χώρας έχουν τη δυνατότητα να δαπανήσουν σε τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες έως 150 €, αμέσως μετά τον πρώτο τους εμβολιασμό, θα υλοποιηθεί -υπό τη μορφή δωρεάς προς το Ελληνικό Δημόσιο- από την Viva Wallet.
Xθες ανακοινώθηκε στη Διαύγεια, η απόφαση κατακύρωσης στην Viva Wallet της υλοποίησης του Freedom Pass, η πρόταση της οποίας κρίθηκε τεχνικά πιο επιλέξιμη σε σύγκριση με την άλλη που υποβλήθηκε απο μεγάλη συστημική τράπεζα.
Η εφαρμογή για το freedom pass των νέων θα είναι διαθέσιμη το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουλίου.
Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι νέοι ηλικίας 18 έως 25 ετών είτε είχαν εμβολιαστεί νωρίτερα  είτε  εμβολιαστούν από τώρα με την πρώτη δόση, θα μπορούν να  υποβάλλουν αιτήσεις, να γίνεται διασταύρωση και μετά από 24 ώρες να δέχονται στο κινητό τους τηλέφωνο, μια χρεωστική ψηφιακή κάρτα με 150 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη των νέων ραντεβού, από τις 28 Ιουνίου που ανακοινώθηκαν το freedom pass και τα άλλα μέτρα, μέχρι και σήμερα, έχουν μπει στο σύστημα περίπου 330.000 νέοι πολίτες. Από αυτούς οι 90.000 είναι ηλικίας 18-25 ετών.

Οι μισοί περίπου είναι 18-35 ετών, αλλά υπάρχει ενδιαφέρον σε όλες τις ηλικίες, ακόμα και στους 80 ετών….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here